Domein Gezondheid

Welkom op de pagina van de werkgroep FG van de vereniging Oud Goud (kortweg VOG-FG).

De leden van de werkgroep zijn: Betty Huisman, Marijke Rensink, en Wil Coenen.

Activiteiten

Als werkgroep streven wij er naar om tenminste 2 activiteiten per jaar te organiseren. Eén in het voorjaar en één in het najaar.

Volgende activiteit:

Archeologische verkenning in Utrecht.

Castellum Hoge WoerdNico Holvast is een van onze Oud Goud groep die gereageerd heeft op onze oproep om iets te presenteren voor medeleden. Hij  is lid van de Archeologische werkgroep Utrecht en heeft in die hoedanigheid meegewerkt bij meerdere opgravingen in en om Utrecht. Over zijn ervaringen zal hij donderdag 15 november in “Castellum Hoge Woerd” verhaal doen. Voor deze plek is gekozen omdat veel van hetgeen in het gebied van de Leidsche Rijn is opgegraven, onder andere een groot Romeins schip, hier tentoongesteld wordt. Bovendien kan hier niet alleen gekeken worden maar zijn er ook mogelijkheden om gevonden scherven  van andere opgravingen aan te raken. Tijdens de rondleiding wordt verteld over de historie van dit gebied en krijg je de mogelijkheid om met gevonden scherven te puzzelen. Ook is er de mogelijkheid het museum te bezoeken dat 3000 jaar geschiedenis van het gebied van Leidsche Rijn laat zien

Dus wil je meer weten over archeologie en de historie van het Leidsche Rijn gebied dan is dit de mogelijkheid. Aansluitend is er in het museumrestaurant een lunch en dus gelegenheid om met oud collega’s verder te praten. Aansluitend kunnen de andere attracties van Castellum en directe omgeving te bezocht worden. Op loopafstand is er een Romeinse uitkijktoren en direct grenzend aan het museum is er “de Steede” met stallen, kassen, tuin en een dierenweide.

Wat: Archeologische verkenning in en om Utrecht en rondleiding in Castellum de Hoge Woerd.
Wanneer: donderdag 15 november 2018 van 11:00 – 13:00
Waar: Castellum Hoge Woerd
Bezoekadres:  Hoge Woerdplein 1 / 3454 PB UTRECHT
Navigatieadres: Groenedijk 1 De Meern
OV: link naar google maps

Kosten: € 10.- (Dit is inclusief koffie en lunch.
Dit bedrag svp vooraf overmaken op: Ibann: NL29 INGB 0002 5220 80 t.n.v. W. Th. A. Coenen ovv Castellum.)

Ga je mee meld je dan aan via deze link.

Faculteitswerkgroep FG

 

  • VACATURE (lid bestuur)

Wil Coenen

  • Wil Coenen (plv. bestuur)
  • Rina Nijkamp-Peet