Over Profilering

Over Profilering

Hoe kan ik de profileringsruimte invullen?

Studenten kunnen de profileringsruimte op verschillende manieren invullen:

  • Door het volgen van een HU minor: kijk op www.minors.hu.nl.
  • Door het volgen van een minor uit het aanbod van instellingen voor hoger onderwijs buiten de hogeschool via Kies Op Maat (KOM). Kijk voor meer informatie op www.kiesopmaat.nl.
  • Door het volgen van keuzecursussen, waaronder de cursussen van de FG Summerschool, met een totaal van 30 EC.
  • Een zelf samengestelde profilering: dit is een samenhangend pakket van cursussen die je voorafgaand in een profileringsplan aan de examencommissie voorlegt met het verzoek dit pakket als profilering te erkennen.
  • Een studieperiode in het buitenland (Study Abroad). Je volgt dan gedurende twee blokken onderwijs aan een hogeschool of universiteit in het buitenland. Kijk op www.io.hu.nl.
  • Met een pre-master. Dit is een schakeltraject ter voorbereiding op een masteropleiding van 30 EC.

Hoe weet ik welke minors en keuzecursussen er zijn?

Zodra de propedeuse achter de rug is en je begint aan het hoofdfase programma in het tweede studiejaar, wordt het tijd na te denken over de invulling van je profileringsruimte. Op deze site tref je aan de linkerkant bij ‘Minors, keuzecursussen en pre-masters, uitgebreide informatie aan over de minors, keuzecursussen en pre-masters die door de FG worden aangeboden.

Heb je interesse in het volgen van een minor, ga dan op zoek bij de HU-minorsite of bij Kies op Maat (KOM).

HU Minormarkt

Om een juiste keuze te kunnen maken, is het belangrijk om je eerst goed te oriënteren. Tijdens de online minormarkt op 9 maart 2023 is in principe iedere minor vertegenwoordigd en kun je volop vragen stellen.