Over Profilering

Profilering gezondheidszorg

De bacheloropleiding bestaat uit de major (210 EC) en de minor (30 EC), ook profileringsruimte genoemd. De major is het voorgeschreven onderdeel van het onderwijsexamenprogramma van de opleiding.

Sinds de invoering van de bachelor-masterstructuur in het hoger onderwijs beschikken studenten tijdens hun studie over een profileringsruimte. Na de propedeuse – met zijn oriëntatie, eventuele verwijzing en studieadvies – volgt de hoofdfase van de bacheloropleiding. Deze hoofdfase bestaat uit de major van 150 EC en de profileringsruimte van 30 EC. Binnen de profileringsruimte kun jij je verdiepen in een specifiek onderwerp, je voorbereiden op een master of kennismaken met een heel nieuw beroepsveld.

De profileringsruimte van 30 EC komt overeen met een halfjaar voltijd studie. Deze profileringsruimte is in te vullen door één minor of diverse keuzecursussen.

  • De programmering van een minor (30 EC) is voltijds onderwijs en vindt plaats in blok AB en/of blok CD van het derde of vierde studiejaar.
  • De programmering van keuzecursussen kent twee varianten: blokstructuur en lintstructuur. Blokstructuur houdt in dat de cursus gedurende 1 blok voltijd wordt gegeven. Lintstructuur houdt in dat de keuzecursus gedurende 1 of meerdere blokken op en vaste dag in de week wordt gegeven.