De kracht van Scompany

Bij adviesbureau Scompany kijken studenten als junior adviseur met een frisse en vernieuwende blik naar communicatievraagstukken voor echte opdrachtgevers. Dit leerzame traject bestaat met succes al 20 jaar, maar wat is nou precies de kracht van Scompany? We vroegen het de kenners.

Scompany team 4, vier aanstormende junior adviseurs in opleiding, zelf bezig met een opdracht voor Arcadis bij Scompany, stelde deze vraag aan een oud-Scompaan, een senior adviseur, een opdrachtgever en een lid van de Raad van Commissarissen.

Rick van Dam

Gedurende het traject leggen de junior adviseurs de focus op één opdracht voor een echte opdrachtgever uit de beroepspraktijk. Rick van Dam, oud-Scompaan en winnaar van de Young Logeion prijs met zijn opgeleverde advies, kijkt positief terug op een intensieve tijd: “Het reflecteren op gemaakte fouten gaven me de grootste groei in deze periode. Ook leerde ik omgaan met het aan de kant leggen van mijn eigen emoties bij het maken van keuzes.”

 

Tijdens het traject worden de junior adviseurs begeleid door senior consultants. Docent Manon Beetstra-Huszar als senior consultant over dit traject:

Manon Beetstra – Huszar

“Het groeiproces van een student is mooi om te zien. De studenten ontdekken waar zij goed in zijn en wat zij waard zijn. De werksetting van Scompany schudt heel veel wakker omdat zij in opdracht werken voor een echte opdrachtgever”. De studenten hebben tijdens Scompany vaste werktijden op een nagebootst kantoor. Omdat de studenten in deze werksetting worden gezet, leeft het meer dat zij echt werkzaam zijn als junior adviseur en niet meer als student.”

Alumnus Karen Mendes Visscher is 6 jaar geleden afgestudeerd. Tijdens haar periode als student bij de opleiding Communicatie heeft zij het traject bij Scompany meegemaakt. Zij herkent de knelpunten van toen in haar dagelijkse werk. Later heeft zij als opdrachtgever bij Scompany van de andere kant mogen meemaken hoe de studenten een groei doormaken in een intensieve leervolle periode.

Karen Mendes Visscher

“Het samenwerken zelf was niet zo wennen maar wel de frequentie waarmee je samenwerkt. Daarnaast leer je omgaan met verantwoordelijkheid en meerdere stakeholders.” aldus Karen.

Aan het einde van de Scompany-periode presenteren de junior adviseurs hun advies niet alleen aan de opdrachtgever maar ook aan de Raad van Commissarissen, per keer een 10 tal communicatieprofessionals uit de beroepspraktijk. Hierbij kijken ervaren communicatieadviseurs vanuit hun expertise naar het werk van de studenten.

Rosalinde van de Wall

Rosalinde van de Wall, raadslid en vertegenwoordiger van Logeion: “Ik beoordeel de studenten als echte junior adviseurs. Ik zie het traject van Scompany als beste basis als je actief bent in het werkveld communicatie. Alle benodigde skills van Scompany zoals het toepassen van theorie om aan goede researchinzichten te komen, komen in elke functie bij welk bedrijf dan ook van pas.”

Al 20 jaar biedt Scompany succes voor studenten en opdrachtgevers. De kracht van Scompany kan worden bevestigd door de verschillende betrokkenen. Door het bureau-concept leveren studenten een kwalitatief en bruikbaar advies, met een frisse en vernieuwende blik. Studenten, begeleiders en opdrachtgevers ervaren Scompany als waardevolle ervaring. Een intensieve ervaring voor studenten, dat ook, maar erg leerzaam en bruikbaar voor het ‘echte’ werkleven.

 

Interviews gehouden en artikel geschreven door Team 4 van Scompany:
Rick Postema
Manon Pijpers
Jill Rodermond
Rachel van Dijk