Uitgelicht: opdrachtgever Protospace

Vijftien jaar lang heeft hij een succesvolle onderneming gehad, waarin veel is geïnvesteerd én toch neemt Jacob Alkema van de één op de andere dag het besluit om directeur te worden bij ProtoSpace. Hiermee zet hij zijn zekerheid op het spel en gooit hij zijn baan over een andere boeg. Spijt? Absoluut niet, want ondanks de spannende tijd die hij tegemoet ging, bevalt het werken bij ProtoSpace heel goed.

Van links naar rechts: Jacob Alkema, Marry Bassa, Jan-Jaap Schuurman, Martijn Grul & Shanna Linnenbank

ProtoSpace is als stichting uniek in de sector in het creëren van innovatieve oplossingen en richt zich op start-ups, studenten & mkb’ers. Het doel van ProtoSpace is om jouw eigen idee tot leven te brengen met een prototype. Het team van ProtoSpace bestaat uit slechts zes personen, toch worden er complexe projecten uitgevoerd door dit kleine team. Dit is iets waar directeur Jacob Alkema erg trots op is. Co-creatie is voor ProtoSpace een uitgangspunt, niet alleen met het team, maar ook de samenwerking met de Hogeschool Utrecht en studenten. ProtoSpace is gevestigd in de Hogeschool Utrecht, ze willen een schakel zijn tussen de theorie en praktijk.

“Mijn droom is om een samenwerkingslab te hebben met studenten en de medewerkers van de Hogeschool Utrecht.”

Momenteel bevindt ProtoSpace zich in een transitieproces, waarvan het uiteindelijke doel is om een extern HU-lab te worden, waarbij naast het bedrijfsleven ook projecten worden uitgevoerd met studenten en medewerkers van de HU. ProtoSpace wil kennis aan studenten doorgeven en als dat mogelijk is in de toekomst projecten tentoonstellen.

Wat kenmerkt ProtoSpace? Snelheid, dat is één van de unique selling points van ProtoSpace. Na een co-design sessie met de klant, wordt alles zo snel mogelijk in gang gezet en kan de klant binnen korte tijd het project in ontvangst nemen. Géén papierwerk, maar iets wat tastbaar is. Binnen het klantcontact vindt ProtoSpace het belangrijk om professioneel te zijn en daarnaast een écht partnerschap aan te gaan. Een werkplaats voor iedereen.

Samenwerking, professionaliteit, multidisciplinair, snelheid, betaalbaar en innovatief. Dit omschrijft ProtoSpace in een notendop. Jacob Alkema kijkt uit naar een toekomst waarbij de stichting samen met de hogeschool en het bedrijfsleven werkt aan oplossingen voor de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan. Hier een herkenbare, tastbare bijdrage aan leveren door middel van werkende prototypes is hun missie. Als student én bedrijf kan je altijd bij ProtoSpace terecht om je ideeën tot leven te brengen. Samen komen we tot een mooi eindresultaat, waarbij gezelligheid ook zeker hoog in het vaandel staat! Ontdek de snelheid van innovatie samen met het team van ProtoSpace.

Scompanyteamleden: Shanna Linnenbank, Nena Urbach, Maaike Wennekers, Martijn Grul