Didactische Ontwikkeling

Assessments BDB en SBD

Met een assessment kun je als docent je bekwaamheid op een bepaald onderdeel aantonen. Bij ieder professionaliseringstraject hoort een leerwegonafhankelijk assessment. Na afloop van het traject ontvang je een certificaat als je hebt aangetoond bekwaam te zijn. Het is mogelijk om een integraal assessment af te leggen voor twee of meer kerntaken van het hbo-docentschap.

Wanneer schrijf je je in voor een assessment?

Na afronding van een onderdeel (uitvoeren, ontwerpen, beoordelen) van de Basis- of Seniorkwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB/SDB).

Kun je een assessment voor meerdere onderdelen afleggen?

Het is ook mogelijk om een integraal assessment af te leggen. Een assessment voor de hele Basis- of Seniorkwalificatie Didactische Bekwaamheid (uitvoeren, ontwerpen, beoordelen). Ga voor meer informatie naar de pagina Integraal BDB en SDB assessment.

Hoe bereid je je voor op een assessment?

Ter voorbereiding op het assessment kun je deelnemen aan een feedbacksessie. In een groep van maximaal 6 deelnemers en minimaal 1 docent-opleider leg je je vragen en vorderingen voor. Inschrijven voor een feedbacksessie gaat via de sharepointsite van het TLN.

Bij Onderwijs Beoordelen is het, naast het assessment, ook mogelijk om je bekwaamheid aan te tonen met een schriftelijk dossier.

Inhoud

Nb. in het assessment wordt gebruik gemaakt van de laatste versie van het beoordelingsformulier, zoals te vinden in de handleiding.

  • Schrijf jezelf in voor de Canvaspagina van de zelfstandige route van: BKE, SKE, BOO/SOO of BOU.

Praktische informatie

  • Duur: 1 ½ uur.
  • Twee assessoren aanwezig: 1e en 2e assessor.
  • Integraal assessment mogelijk. Ga voor meer informatie naar de pagina Integraal BDB- en SDB-assessment.
  • Kosten: € 350 per assessment, € 500 per integraal assessment (je krijgt hiervoor maximaal twee kansen).
  • Voor het doen van het assessment Basis Onderwijs Uitvoeren moet je voldoen aan de ingangseisen en 30 uur praktijkervaring waarin je enige variatie van docenthandelen in diverse leercontexten kunt laten zien.
  • Voorzieningen: Maak je gebruik van (een) aanvullende voorziening(en) om bijeenkomsten bij te wonen en/of assessments te doen? Neem dan even contact met ons op, zodat we onze activiteiten goed kunnen afstemmen: tln-administratie@hu.nl

Certificaat

Nadat je als docent je bekwaamheid hebt aangetoond, ontvang je een certificaat.
NB denk er aan om het certificaat te uploaden in het Ontwikkelportaal.

Bezwaar

Niet eens met je beoordeling? Neem contact op met de certificeringscommissie.