ZINnig Vervolg

Het SIA RAAK-mkb project ZINnig is al een tijdje afgerond, maar we zijn nog druk bezig geweest met de producten en papers van het project. Heel helpend daarbij was het prijzengeld van de RAAK Award 2020: Zie nieuwsbericht.
De Handreiking Spontane Taalanalyse bij Kinderen was al bij afronding van het project beschikbaar: net als het Werkdocument doelen opstellen met kinderen Dit document is opgesteld door de deelnemende logopedisten aan project ZINnig.

De volgende open access publicaties zijn na afloop van het project verschenen:
1. Klatte, I. S., van Heugten, V., Zwitserlood, R., & Gerrits, E. (2022). Language Sample Analysis in Clinical Practice: Speech-Language Pathologists’ Barriers, Facilitators, and Needs. Language, Speech, and Hearing Services in Schools, 53(1): https://doi.org/10.1044/2021_LSHSS-21-00026
2, Heugten, V. Van, Klatte, I., Zwitserlood, R., & Gerrits, E. (2022). Grammaticale ontwikkeling van zich normaal ontwikkelende kinderen en kinderen met TOS in de leeftijd van 7 tot 10 jaar. Stem-, Spraak- En Taalpathologie, 27, 91–114: https://doi.org/10.21827/32.8310/2022-91

Verder is de webapplicatie https://spontaal.nl/ voor spontane taalanalyse verder doorontwikkeld en vanaf nu online beschikbaar en gratis te gebruiken voor alle belangstellenden. Je kunt een account aanmaken via de website. De website is mede mogelijk gemaakt met een subsidie van het Damsté Terpstra Fonds.

plaatje Damsté-Terpstra Fonds

Aan het eind van project ZINnig hadden we al een werkend prototype van de serious game ‘WaanZINnig!’ De game is daarna nog doorontwikkeld en uiteindelijk overgedragen aan onze partner Game Tailors, waarmee we de game samen ontwikkeld hebben. De game is omgedoopt naar ‘Bouke Bouwt een Waanzinnige Wereld’, afgekort tot ‘Bouke Bouwt’. Iedereen kan een gratis proefabonnement afsluiten via de speciale website van Game Tailors https://boukebouwt.nl/

lego poppetje met huizen

Op deze website zijn diverse abonnementsvormen beschikbaar. Je vindt daar ook veel uitleg over de achtergrond en mogelijkheden van de game. Ook kun je op de site de fysieke materialen van Bouke Bouwt aanschaffen, zoals praatplaten, magneten, stickers, etc.

Op dit moment voeren we een effectstudie uit naar Bouke Bouwt. Dit doen we samen met  onze partners Koninklijke Auris Groep.

Auris logo

en Game Tailors.

Game Tailors plaatje

Deze studie is mogelijk gemaakt met een subsidie van ZonMw.

ZonMw plaatje

In totaal doen 24 kinderen met TOS tussen zeven en tien jaar en 19 logopedisten uit de vrije vestiging mee met de effectstudie. De uitkomsten van de studie verwachten we eind 2023.