HU medewerkers

Werkwijze Keuzeadvies

Als docent, SLB-er of leerteambegeleider tref je regelmatig studenten met (studie)keuzevragen. Onderstaand lees je waar je deze studenten naar kunt verwijzen en wat zij bij ons kunnen verwachten.

Hoe help jij jouw studenten op weg bij studiekeuzevragen?

De online keuzehulp biedt studenten online opdrachten en tests om zelfstandig mee aan de slag te gaan. In gesprekken met studenten kun je de keuzehulp gebruiken als begeleidingsinstrument:

  1. Allereerst vullen studenten met een studiekeuzevraag de Quickscan in, om in kaart te brengen of hun huidige studie bij hen past. Op basis van de uitslag van de Quickscan krijgen studenten een advies over eventuele vervolgstappen, zoals in gesprek gaan met de leerteambegeleider, een verwijzing naar de online keuzehulp of begeleide hulp bij studiekeuze.
  2. Met behulp van de digitale keuzehulp maken studenten opdrachten om zicht te krijgen op hun interesses, drijfveren en persoonlijke eigenschappen.
  3. Is er meer keuzebegeleiding nodig, dan verwijs je studenten naar ons aanbod aan begeleiding.

Wat bieden wij?

Keuzeadvies biedt ondersteuning aan HU studenten bij vragen over bachelor- minor- of masterkeuze.
Onze begeleiding is gratis voor HU studenten, ook als ze (korter dan een jaar) bij de HU uitgeschreven zijn. Wij bieden:

  1. Online studiekeuzehulp Quickscan, oefeningen & tests voor zelfanalyse en informatie over het keuzeproces
  2. Workshops (Her)oriëntatie op je studie, Oriëntatie op doorstuderen
  3. Persoonlijke coaching. In de online agenda kan de student zelf een afspraak inplannen.

Heb je vragen, wil je meer weten? Mail ons gerust. Als HU medewerker kun je ook bij ons terecht voor trainingen, scholing, workshops en intervisie.

Switch to English English