Geslaagde Eindbijeenkomst CommuniCare

Geslaagde Eindbijeenkomst CommuniCare

Op 8 oktober vond de eindbijeenkomst van dit leuke onderzoeksproject plaats. Helaas konden de deelnemers elkaar niet fysiek begroeten. Om 14:30 uur belden 42 deelnemers in via Microsoft Teams. Prof. Dr. Ellen Gerrits, Dr. Lizet van Ewijk en Maren van Rijssen zaten met het CommuniCare logo op de achtergrond klaar om deelnemers online te ontvangen. Er waren zowel zorgprofessionals als managers van een groot aantal zorginstellingen uit Nederland en België aanwezig.
Ellen Gerrits, lector van Lectoraat Logopedie-Participatie door Communicatie, opende de eindbijeenkomst. De presentatie van de belangrijkste resultaten van het project is hieronder terug te vinden. Twee zorgprofessionals presenteerden hun ervaringen in het project. Hannelore van de Velden werkt als logopedist in de Hoogstraat Revalidatie Utrecht. Zij was niet live aanwezig, maar had een stuk geschreven over haar ervaringen. Daarin vertelde zij dat het oefenen van communicatietechnieken door middel van rollenspellen erg waardevol was geweest. Mara Hoek werkt als fysiotherapeut in Revalidatie en Herstel de Parkgraaf Utrecht. Zij vertelde welke communicatiehulpmiddelen de fysiotherapeuten van de Parkgraaf hadden ontwikkeld en hoeveel baat mensen met afasie daar al bij hebben.
Na dit plenaire deel gaven we twee workshops. Workshop 1 werd gegeven door Dr. Dorien Vandenborre, senior onderzoeker en docent bij de opleiding Logopedie van Thomas More Hogeschool. In een interactieve sessie besprak zij welke wensen en behoeften mensen met afasie en naasten hebben in zorginstellingen, en hoe we op deze wensen en behoeften in kunnen spelen. Workshop 2 werd gegeven door Puck Goossens en Lianne Remijn, beiden docent aan de opleiding Logopedie van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Zij bespraken waar zorgprofessionals tegenaan kunnen lopen in het gebruik van communicatietechnieken. De deelnemers deelden ervaringen en vragen via de chatfunctie en waren erg enthousiast over beide workshops!
We hebben een hele leuke, inspirerende eindbijeenkomst gehad. Daar willen we alle deelnemers hartelijk voor bedanken!

CommuniCare Presentatie resultaten Maren van Rijssen

CommuniCare Presentatie workshop 1 Dorien Vandenborre