Inlogsessies een groot succes, vanaf nu ook webinars!

Inlogsessies een groot succes, vanaf nu ook webinars!

Op 13 maart werd het onderwijs en werken vanuit huis ineens een feit. Om de HU gemeenschap zo goed mogelijk te ondersteunen zijn deze dagelijks inlogsessies georganiseerd. In deze sessie kun je vragen stellen, antwoorden en hulp krijgen over werken met oa. MS Teams. Experts van het team Digitale Werkplek en DLO zijn hierin aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

De inlogsessies zijn een groot succes. Maar zo snel als de wereld van het internet gaat, zijn wij al toe aan een versie 2.0!

Vanaf maandag 6 april brengen we de tijd van de dagelijkse inlogsessies terug naar een half uur (van 13.00-13.30 uur). Minimaal één keer per week volgt er ook een webinar. In het webinar wordt een specifiek onderwerp of functionaliteit uitgelicht of gedemonstreerd. Ook tijdens dit webinar is er voldoende ruimte voor vragen. De aankondigingen en onderwerpen van de inlogsessies en webinars vind je op de homepagina onder de agenda-items op digitale hu.

In het eerste webinar ontdek je hoe je een Microsoft Teams classroom opzet en daarin kunt werken met subgroepen. Aangevuld met een korte demo hoe je een break-out sessie maakt met en zonder Microsoft Teams. De volgende keer staat digitaal communiceren binnen Teams op de agenda. Je leert meer over wat de mogelijkheden zijn binnen Microsoft Teams zijn om te communiceren, en hoe je de chat en video gebruikt.

Kan je niet wachten op de inlogsessie of een webinar, dan kan je altijd je vraag stellen in de Ms Teams Community Online Onderwijs & Onderzoek.

De meest gestelde vragen en antwoorden in de inlogsessies:

Hoe kan ik een externe uitnodigen voor een MS teams-meeting?

Je kunt videobellen met een persoon buiten de HU door deze uit te nodigen voor een vergadering. Deze nodig je uit op zijn/haar email vervolgens ontvangt deze een bericht zodat deze kan inloggen als gast.

    • Bekijk de kennisclip: een externe uitnodigen.
    • Bekijk de kennisclip: een gastdocent uitnodigen.
    • Bekijk de kennisclip: van buiten de HU deelnemen aan een vergadering.
    • Deze handleiding kun je sturen naar iemand van buiten de HU om deel te kunnen nemen aan een vergadering.

Hoe kan ik voorkomen dat anderen de presentatie overnemen?

Ik had een hoorcollege waarbij de studenten ook konden presenteren, hoe kan ik voorkomen dat anderen de presentatie overnemen? Nadat je een MS Teams vergadering hebt gepland kun je de vergaderopties aanpassen.

Kan ik mijn meeting in MS Teams opnemen?

Nee, dit kan niet. Dit heeft te maken met privacy, capaciteit/performance en de instructies. Het beleid rondom het opnemen van toetsen (summatief een/of formatief) is nog niet geheel klaar.  Zodra dat beschikbaar is zal dit technisch worden geïmplementeerd.

Hoe kan ik even apart overleggen met mijn collega/assessor, tijdens een MS Teams meeting met een student?

Je kunt in MS Teams een chat starten met een of meerdere collega’s zo kun je even uit de ruimte stappen waar de student(en) zijn en daarna weer terugkomen.

Bekijk de kennisclip: hoe start ik een privé chat?

Ik mis sommige functies in outlook of powerpoint, mijn collega heeft veel meer opties hoe kan dit?

Standaard is MS Office 2016 geïnstalleerd op alle HU laptops. Je kunt hier de challenges vinden van oa verschillende MS Office programma’s. Hier leer je oa hoe je deze kunt installeren en gebruiken. Daarnaast kun je software ook zelf installeren vanuit het software center met een VPN-verbinding maar houd rekening met een installatie tijd van ongeveer 1 uur, afhankelijk van de internetverbinding.

Bekijk hiervoor askHU