Slimmer databronnen gebruiken in jouw (afstudeer) onderzoek

De HU bibliotheek maakt  talloze databronnen beschikbaar en doorzoekbaar. Deze bronnen kun je als student of onderzoeker gebruiken in je project of (afstudeer)onderzoek. In veel domeinen biedt de databron Nexis Uni relevante data in de vorm van artikelen, nieuwsberichten of bedrijfsinformatie.

Nexis Data Lab

Naast het zoeken en browsen in deze databron biedt de leverancier sinds enige tijd ook een nieuw platform aan: Nexis Data Lab voor het Hoger Onderwijs. Dit is een cloudgebaseerd selfserviceplatform waar studenten, onderzoekers en docenten onderzoek kunnen doen. Het is dus geschikt voor zowel beginners als voor ervaren onderzoekers.

In Nexis Data Lab kun je op jouw (verfijnde) zoekcriteria datasets creëren en exporteren, analyses en visualisaties maken en voorgedefinieerde slimme queries gebruiken of aanpassen.

Nexis Data Lab is daarmee een voorbeeld van ‘Data as a Service’ waarbij de belofte is dat je dankzij slimme AI modellen sneller en eenvoudiger tot de inzichten komt die je zoekt.

Uiteraard willen we onderzoeken of dit platform haar belofte waar maakt. En daar hebben we jou bij nodig! Wil jij als student, docent of onderzoeker samen met ons verkennen wat dit platform kan betekenen in jouw project, onderwijs of onderzoek? Geef je dan alvast op voor de workshop in het najaar!

Workshop Nexis Data Lab