Teams dit moet je weten: Stel 2 eigenaren in en voorkom dat je team verdwijnt

Teams dit moet je weten: Stel 2 eigenaren in en voorkom dat je team verdwijnt

Heb jij al een Team in MS Teams aangemaakt? Let dan op! In Teams zit het geautomatiseerde “Life cycle management”. Dit betekent dat je elk jaar je teams moet vernieuwen. De team eigenaren krijgen hiervoor een herinneringsbericht. Als de site niet wordt verlengd, is hij weg. En weg is weg! We hebben dus geen mogelijkheid om bestanden nog op te halen. Om verlies te voorkomen is het advies om altijd twee eigenaren van de site in te stellen.

Update: Via een automatische controle kijken we of je bent ingelogd in het team , indien je voor de vervaldatum een keer hebt ingelogd in het betreffende team dan zal deze automatisch worden verlengd.  De verval datum kun je als eigenaar van het team terug vinden onder de instellingen van je MS Team.

 

 

Hoe kan je een eigenaar toevoegen?

Degene die de site aanmaakt is standaard eigenaar. Ons advies om een tweede in te stellen. Hoe? Navigeer naar je team en klik op de drie puntjes (…) achter de team naam. Klik op ‘team beheren’ en je ziet hier wie de eigenaar is en de leden. Promoveer een lid tot eigenaar of voeg een nieuwe eigenaar toe.

teams

Wanneer verloopt mijn team?

Via de instellingen onder ‘Team verloopt’ kun je zien wanneer je team verloopt. Hier heb je ook de mogelijkheid om je team te verlengen voordat je een bericht ontvangt.

Meer weten?

  • Volg de Challenge
  • Super-User worden? Word lid van de Super-User community
  • Via het yammer forum kun je ook vragen stellen over MS Teams en andere Office365 producten aan andere gebruikers/super-users en specialisten.
  • Doet iets het niet? Neem dan contact op met de IT helpdesk