Living Library

Living Library

Dit agenda-item heeft plaatsgevonden op dinsdag 27 september en is niet meer actueel

Living Library

Dinsdag 27 september tussen 13.30 en 16.00 uur in de HU Bibliotheek, Padualaan 99 Utrecht

Heb je zin in verrijkende ontmoetingen? Kom dan naar de Living Library, een beproefd concept dat van oorsprong uit Denemarken komt. In de Living Library lees je geen boeken maar interessante levensverhalen van mensen waar je in het dagelijks leven misschien niet snel mee zou spreken.

Living Library brengt mensen met elkaar in contact om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net zoals in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Living Library ook de mogelijkheid om in de belevingswereld van de ander te stappen. Het is een ontmoeting, waarbij het gesprek alle kanten op kan gaan, maar de titel van het levende boek (bijvoorbeeld: trans vrouw, niet aangeboren hersenletsel, man met autisme) vormt de basis voor het gesprek. Het is bedoeld als echte dialoog. De lezer en het boek kunnen elkaar alles vragen, zolang het maar met respect gebeurt! Elk gesprek kan een grote impact hebben. De kwaliteit van het gesprek is van groot belang.

Praktische informatie:

De HU Bibliotheek organiseert deze Living Library voor studenten en medewerkers van de HU en voor overige geïnteresseerden op dinsdagmiddag 27 september 2022 van 13.30-16.00 uur.

Het evenement is gratis, aanmelden is niet nodig maar een plek reserveren is handig. Er is vrije inloop; loop binnen tussen 13.30 en 15.30 om in gesprek te gaan met een of meerdere Levende Boeken. Gesprekken duren 20-30 minuten en de laatste gesprekken starten om 15.40 uur. Bij binnenkomst krijg je koffie, thee en iets lekkers en kun je aangeven met welk(e) boek(en) je graag in gesprek wilt gaan.

Als je als Levend Boek wilt meedoen, meld je dan aan bij Carla van Oostrum, carla.vanoostrum@hu.nl.

enEnglish