Inspiratie
Tips

Tips

Documentaireseries

Klassen

“Documentaireserie over de strijd voor gelijke kansen in het onderwijs. Sarah Sylbing en Ester Gould strijken een jaar lang neer in de klaslokalen, huiskamers en straten van Amsterdam-Noord, waar een strijd wordt geleverd om elk kind een kans te geven”.

Bekijk hier Klassen

Sander en de Kloof

“Hoe kan het dat in Nederland de kloof tussen arm en rijk nog steeds bestaat en zelfs groter wordt? In de zesdelige VPRO-serie Sander en de kloof heeft Sander Schimmelpenninck een missie: de vermogens- en kansenongelijkheid in ons land aan de kaak stellen”.

Bekijk hier Sander en de Kloof

De school die kleur bekent

Engelse schoolkinderen ontdekken en roeien vooroordelen uit omtrent huidskleur. Dit gebeurt onder de begeleiding van leraren en professoren. Hun kennis over huidskleur wordt op de proef gesteld in een tweeluik.

Bekijk hier De school die kleur bekent

Boeken

1512936799-kopiëren-482x600

Het boek “Polarisatie” van Bart Brandsma is een aanrader. Zeker voor professionals die inzichten willen krijgen over polarisatie in de dagelijkse praktijk. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet. Van onderwijzer tot agent en student, we hebben allemaal visie en handvatten nodig in een tijd waarin polarisatie, het wij vs. zij denken, zich als een rode draad door politiek en samenleving rijgt. Het boek beschrijft in drie delen wat je moet weten om een polarisatiestrategie te ontwikkelen en toe te passen.

Deel jouw tips met ons!

Heb jij goede tips voor documentaires, films, series of boeken die aansluiten bij de thema’s diversiteit en inclusie? Deel dan jouw tip met ons via info.di@hu.nl 

enEnglish