SustainaBul

SustainaBul

De SustainaBul is de jaarlijkse duurzaamheidsranglijst tussen de Nederlandse hoger-onderwijsinstellingen. De instellingen worden beoordeeld hoe duurzaam ze zijn in hun onderwijs, hun onderzoek en hun bedrijfsvoering. De SustainaBul wordt sinds 2012 georganiseerd door Studenten voor Morgen.

Hoe doet de HU het in de ranking?

Bij de start in 2012 was deelname aan de SustainaBul nog facultatief. Hogeschool Utrecht deed vanaf de start mee en kwam vier keer als duurzaamste hogeschool uit de bus. In 2020 eindigde de HU als vierde op de algemene ranglijst en in 2021 als vijfde, maar nog steeds als tweede duurzame hogeschool.  

Deelscores HU: 
Onderdeel Onderwijs:  940 uit 1100 punten
Onderdeel Onderzoek:  1095 uit 1100 punten
Onderdeel Bedrijfsvoering 933 uit 1100 punten
Good practices:  280 uit 300 punten 

SustainaBul 2021 Feedback van Studenten voor Morgen 
Meedoen aan de SustainaBul levert elk jaar weer veel waardevolle feedback op van de student-rankers van Studenten voor Morgen. Het feedbackrapport voor Hogeschool Utrecht is hier te vinden: Rapport_Hogeschool Utrecht_2021_03-06-2021.

Bronnen HU voor antwoorden SustainaBul 2021 

Hieronder is de vragenlijst van de SustainaBul 2021 te vinden, aangevuld met links naar online bronnen van Hogeschool Utrecht die antwoord geven op de vragen. 

SustainaBul 2021 HU – Vragenlijst met links naar bronnen  

 Werkwijze SustainaBul 

  • 33 hoger-onderwijsinstellingen worden meegenomen in de ranking. 
  • De ranking is gebaseerd op een vragenlijst in drie categorieën: onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Daarnaast kan er een prijs gewonnen worden voor de best practice. 
  • Eerste ronde (februari) student-rankers beantwoorden de vragen op basis van te raadplegen informatie. De instelling ontvangt feedback op de eerste ronde. 
  • Tweede ronde (april): de instelling kan toelichtingen en aanvullende gegevens aanleveren. De definitieve ranking wordt gepubliceerd op het festival Groene Peper in mei 

Een uitgebreide toelichting op de werkwijze voor de SustainaBul is te vinden op de website van Studenten voor Morgen. Dit is de link naar de vragenlijst voorzien van de rankingscriteria. 

Werkwijze SustainaBul

  • 33 hoger-onderwijsinstellingen worden meegenomen in de ranking.
  • De ranking is gebaseerd op een vragenlijst in drie categorieën: onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Daarnaast kan er een prijs gewonnen worden voor de best practice.
  • Eerste ronde (februari) student-rankers beantwoorden de vragen op basis van te raadplegen informatie. De instelling ontvangt feedback op de eerste ronde.
  • Tweede ronde (april): de instelling kan toelichtingen en aanvullende gegevens aanleveren. De definitieve ranking wordt gepubliceerd op het festival Groene Peper in mei

Een uitgebreide toelichting op de werkwijze voor de SustainaBul is te vinden op de website van Studenten voor Morgen. Dit is de link naar de vragenlijst voorzien van de rankingscriteria.

Bijlagen