Partners
Onderzoeksteam

Onderzoeksteam

Katarina

Dr. Katarina Jerković – Ćosić, Lector Innovaties in de Preventieve Zorg Hogeschool Utrecht

Katarina Jerković-Ćosić is lector Innovaties in de Preventieve Zorg. Haar focus ligt op de brede thema’s in de preventieve zorg. Het vertrekpunt is het veld mondzorgkunde met een interprofessionele karakter in al haar activiteiten. De bevindingen en kennis kunnen vertaald worden naar andere zorgberoepen. Vanuit het brede perspectief van voorzorg en primaire preventie zet het lectoraat zich in voor interprofessionele aanpak vooral in de screening en vroeg signalering. Het tweede onderwerp is toegankelijkheid van de preventieve zorg juist voor de individuen/groepen die het meest nodig hebben. Katarina is inhoudelijk projectleider en copromotor van Peggy van Spreuwel.
Peggy van Spreuwel

Peggy van Spreuwel MSc, Onderzoeker en hogeschooldocent van de opleiding Mondzorgkunde

Peggy van Spreuwel is in 2008 afgestudeerd als mondhygiënist aan de opleiding mondzorgkunde van de Hogeschool Utrecht. Na twee jaar werkzaam te zijn geweest als mondhygiënist in twee algemene mondzorgpraktijken heeft zij naast haar baan als mondhygiënist de opleiding gezondheidswetenschappen aan de VU gevolgd. Direct na de afronding van haar Master opleiding in 2013 is Peggy op de HU aan de slag gegaan. Eerst als docent en vlak daarna als onderzoeker. Het promotietraject van Peggy sluit aan op de maatschappelijke behoefte om cariës bij Nederlandse kinderen terug te dringen.
Brenda Grift

Brenda Grift MSc, onderzoeker en hogeschooldocent van de opleiding Mondzorgkunde

Brenda Grift (MSc) is in 2016 afgestudeerd als mondhygiënist aan Hogeschool Utrecht. Na haar afstuderen volgde zij de master Gezondheidswetenschappen aan de VU Amsterdam. Tijdens haar master Gezondheidswetenschappen heeft zij deelgenomen aan het onderzoeksproject Gezonde Peutermonden van de HU. Na het afronden van haar master is Brenda aan de slag gegaan als onderzoeker in opleiding binnen het lectoraat, waaronder blijvend voor het project Gezonde Peutermonden. Daarnaast is zij aan de slag gegaan als docent aan de opleiding Mondzorgkunde aan de Hogeschool Utrecht. Na enkele jaren werkzaam in het Gezonde Peutermonden project heeft zij in februari 2020 een RAAK-MKB subsidie toegekend gekregen. Sinds 1 april 2020 is zij gestart met haar promotietraject Gezonde Peutermonden; van onderzoek naar implementatie, dat is ondergebracht bij het lectoraat Innovaties in de preventieve zorg. Met dit onderzoek zal zij de belemmerende en bevorderende factoren, die van invloed zijn op een geslaagde implementatie van een mondzorgcoach op een consultatiebureau, in kaart brengen.
c-van-loveren

Prof. dr. C. van Loveren, Bijzonder hoogleraar Preventieve Tandheelkunde, Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA)

Vanuit de sectie preventieve tandheelkunde levert prof. dr. Cor van Loveren zijn expertise aan het project Gezonde Peutermonden als ervaren onderzoeker. Hij heeft onder andere een grote gerandomiseerde gecontroleerde studie (RCT) naar de effectiviteit van de non-invasieve interventie voor kinderen tussen 6 en 9 jaar begeleid. Naast inhoudelijke expertise draagt hij bij aan netwerkvorming en communicatie binnen dit project.
van-der-heijden

Prof. dr. G. van der Heijden, Hoogleraar Sociale Tandheelkunde, Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA)

Prof. dr. Geert van der Heijden draagt zorg voor de expertise op gebied van methodologie en studieopzet in het onderzoek. Als ervaren klinisch epidemioloog heeft hij een reeks gerandomiseerde studies en kosten-effectiviteitsevaluaties over meerdere onderwerpen succesvol begeleid. Naast inhoudelijke expertise draagt hij bij aan netwerkvorming en communicatie binnen dit project.
Josef Bruers

Prof. Dr. J.J.M. Bruers, Hoogleraar kwaliteit voor van mondzorg in de praktijk, Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) en Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT)

Prof. dr. Josef Bruers draagt zorgt voor de expertise op het gebied van kwaliteit in de mondzorg. Hierbij is het van belang dat er een goede koppeling wordt gemaakt met wetenschap en praktijk. Naast inhoudelijke expertise draagt hij bij aan netwerkvorming en communicatie binnen dit project. Hij is de promotor van Brenda.
Hans-duits

Dr. H. Duits, Lector Financieel-economische Advisering bij Innovatie, Hogeschool Utrecht

Dr. H. Duits is met het lectoraat Financieel-economische Advisering bij Innovatie (FAI) betrokken bij economische evaluatie van het project. Een docent en onderzoeker van dit lectoraat zal bijdragen aan de kostenevaluatie.
Wil-van-Erp

Dr. Wil van Erp

Dr. Wil van Erp is sinds 2011 onderzoeker bij het lectoraat Financieel-economische Advisering bij Innovatie. Binnen dit lectoraat houdt Wil zich bezig met toepassing en optimalisatie van management accounting & control informatie. In het bijzonder richt hij zich hierbij op toepassing en effecten van deze informatie in de zorgsector.
Denise Leusink

Denise Leusink, junior onderzoeker en mondhygiënist

Denise is sinds september 2020 werkzaam bij het lectoraat Innovaties in de Preventieve Zorg. Binnen het lectoraat coördineert zij de uitvoering van klinische metingen binnen de effectstudie Gezonde Peutermonden en biedt zij ondersteuning bij diverse andere projecten. Denise is breed geïnteresseerd en heeft sterke ambitie om verder te groeien als onderzoeker. Tijdens het vierde jaar van haar studie Mondzorgkunde deed Denise onderzoek naar de kwaliteit van het datamanagement binnen het project Gezonde Peutermonden. Gedurende de rest van haar studie is Denise betrokken gebleven bij Gezonde Peutermonden. Naast haar werk als junior onderzoeker is zij werkzaam als geregistreerd-mondhygiënist in een tandartspraktijk waar zij zowel preventieve, restauratieve als parodontale behandelingen uitvoert.