Gezocht ‘werknemers’ Department of Search

Gezocht ‘werknemers’ Department of Search

Department of Search (DoS) introduceert in het Utrecht Science Park de ‘Methode Kunstenaar’. DoS is een nieuwe ‘faculteit’ op het Utrecht Science Park, een door kunstenaars opgerichte organisatie. Een departement van het zoeken, maar ook voor het zoeken. Dit nieuwe ‘departement’ koppelt kunstenaars aan de wetenschapspraktijk van het Utrecht Science Park, biedt hen ruimte voor onderzoek en experiment en geeft hen opdracht voor het ontwikkelen en presenteren van nieuw werk.

Het eerste grote project van Department of Search is Zero Footprint Campus. Gedurende een jaar hebben 12 kunstenaars een artistiek onderzoek gedaan naar de (on)mogelijkheden van een Zero Footprint Campus. Hoe lenen dit gebied en zijn gebruikers (onderzoekers, studenten, kantinemedewerkers, beveiligers) zich voor het maken van een nieuw kunstwerk? En hoe kan dat werk bijdragen aan of een ander licht werpen op onze zoektocht naar een duurzame samenleving? Er wordt intensief samengewerkt met de deskundigen van Universiteit, Hogeschool en de andere (kennis)instellingen.

Van 1 t/m 25 juni 2017 worden de zoektochten van Zero Footprint Campus met rondleidingen, lunches, publiekslezingen en workshops gepresenteerd aan het publiek. Iedereen wordt uitgedaagd mee te denken over tal van absurde, realistische, futuristische en kritische visies op de mogelijkheid van een zero footprint campus. Een faculteitsgebouw in de open lucht van het Department of Search fungeert als publiek platform waar de deelnemende kunstenaars hun zoekvragen presenteren en bijeenkomsten organiseren.

Er zijn geen wanden of plafonds, maar verder is alles aanwezig. Een ontvangstbalie, brandblussers, een kantine en opslag, nooduitgangen, prullenbakken en al het andere dat zo typisch is. Zo krijgen alle 12 kunstenaars ook een kamer, inclusief kamerplant. Kortom: het wordt een bijzonder terrein! En voor de bemanning ervan zoeken wij mensen die het leuk vinden bezoekers uitleg te geven over Zero Footprint Campus. Omdat je medewerker wordt van onze fictieve faculteit, zoeken wij fantasierijke mensen.

Wij zoeken een klein en betrokken team

– Gastvrouwen/-heren voor bemannen informatiebalie, rondlopen op terrein en informatie geven, gezicht van ZFC. Met 2 vrijwilligers en een locatiemanager per dagdeel. En een selectie van de kunstenaars.

– Gastvrouwen/heren expositie Sterretoren (http://www.zerofootprintcampus.nl/participants/maarten-vanden-eynde/), welkom heten, toezicht houden, informatie geven, verwijzen naar algemeen terrein. Met 2 vrijwilligers en kunstenaar Maarten (niet altijd aanwezig) per dagdeel.

Wij bieden actie op de Uithof in een uniek project

Een kans om bij te dragen aan een actief Utrecht Science Park. Meedenken, meepraten, horen en vertellen over bijzondere zoektochten naar duurzame ontwikkeling. Een gezellig en ervaren team, met aansturing door een locatiemanager, 6 shifts van 3- 4 uur, een gaaf T-shirt, eten en drinken, gratis workshops, een infomeeting en een warm welkom! We gaan graag in gesprek over wat jij wilt doen.

De details

– Periode 1 juni t/m 25 juni.

– Openingstijden ma t/m vrijdag, 10-18u, weekend 17, 24 en 25 juni, 12-18u       .

– Naast Educatorium, Geneveplein, Utrecht Science Park.

– Uitgangspunt 2 diensten van 3 a 4 uur per week, 6 tot 8 keer helpen totaal.

– Vrijwilligersvergoeding vanaf 10 diensten, in overleg.

– Woensdag 31 mei algemene kick-off, informatiemoment en start vieren.

Meer informatie en aanmelden: hanneke@departmentofsearch.nl // http://www.zerofootprintcampus.nl/2017/04/14/gezocht-vrijwilligers-hosts-rondleiders-participanten/