Dag van de Duurzaamheid 2023
© Hogeschool Utrecht

Dag van de Duurzaamheid 2023

Dit agenda-item heeft plaatsgevonden op dinsdag 3 oktober en is niet meer actueel

DUURZAAMHEID IN HET ONDERWIJS EN ONDERZOEK

Wereldwijd wordt de urgentie gevoeld om klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit en groeiende ongelijkheid aan te pakken. Docenten en studenten vragen steeds nadrukkelijker om meer aandacht te besteden aan deze thema’s in het curriculum en onderzoek bij hoger onderwijs instellingen. Op de Dag van de Duurzaamheid kijken we met elkaar hoe we onze duurzame ambities verder vorm kunnen geven.

Er is een mooi programma samengesteld met een plenair programma, workshops, een Green Market en een feestelijke afsluiting op het duurzaamheidsplein. We hopen je de hele dag te verwelkomen, maar de programmaonderdelen zijn ook afzonderlijk van elkaar te volgen. Kijk hier voor het volledige programma.

*De Dag van de Duurzaamheid is onderdeel van de Utrecht Science Week.

Kom op de Dag van de Duurzaamheid vooral ook even naar de Green Market op het duurzaamheidsplein, PL101 boven de Foodcourt! Vind nieuwe kledingitems bij de kledingruil, trap een smoothie bij elkaar, laat items repareren en leer meer over het aanbod van duurzaam onderwijs. Op de HU hebben we namelijk duurzame minoren, masters en honnours.

Green Office HU organiseert op de Green Market o.a. een kledingruil. Om zelf iets mee te nemen is  inbrengen niet verplicht, maar het is wel meer dan welkom. Je mag het op de dag zelf meenemen of eerder brengen naar het GOHU kantoor, PL101 1e verdieping achter het STIP.

Daarnaast zijn er reparateurs van het Repair Café aanwezig. Dus heb jij thuis nog iets waar iets aan gedaan moet worden: neem het mee!

Geef jouw kapotte spullen een tweede leven bij het Repair Café. Elke eerste dinsdag van de maand organiseert Green Office HU samen met Green Office UU een Repair Café. Heb je spullen die je niet meer gebruikt omdat ze kapot zijn? Wat jammer, maar hulp is onderweg! Kom naar het reparatiecafé en breng je kapotte spullen mee. Door je spullen te repareren, help je de wereld duurzamer te maken, dus doe mee en begin met upcyclen!

Bekijk alvast de mogelijkheden van alle duurzame minoren op de Hogeschool Utrecht: https://husite.nl/greenoffice/duurzame-minors/

Switch to English English