Duurzame Minors
Duurzame Minors

Duurzame Minors

De HU heeft een uitgebreid aanbod van minors. Ook met je interesse in duurzaamheid, vanuit welk vakgebied dan ook, kan je er terecht.

Duurzaamheid is een breed begrip. Zowel ecologische, sociale als economische duurzaamheid vinden we belangrijk. Zelf kijken we vaak naar de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties om te laten zien wat duurzame ontwikkeling allemaal teweeg kan brengen: van Geen Honger (het eerste doel) tot Minder Ongelijkheid (het tiende doel). We hebben de duurzaamste minors voor je op een rijtje gezet.

Allereerst de minors waarbij duurzaamheid (ecologisch, sociaal en economisch) een hoofdthema is. De cijfers geven om welk Sustainable Development Goal het gaat, wil je hier meer over weten? Klik dan hier!

Daarnaast zijn er minors waarvan de invulling vrij is, waardoor aandacht voor duurzaamheid er goed in te passen is:
– Project van je leven (Instituut voor Ecologische Pedagogiek)
– Leiderschap voor bestuurlijk actieve studenten (Instituut voor Recht)
– Next Level Engineering (Institute for Engineering and Design)
Campus Doc (also available in English) (Institute for Media)
Datavisualisatie en infographics (Instituut voor media)
Co-design Studio (Institute for Engineering and Design)
De staat van de wereld (Instituut voor Ecologische Pedagogiek)
– Theater maken (Instituut voor Social Work)

Achter de term duurzaamheid schuilt er een reusachtige verzameling aan onderwerpen. Eén van de manieren om al die thema’s van elkaar te onderscheiden en een beter beeld te krijgen over waar duurzaamheid over gaat, is aan de hand van de Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen of SDG’s) van de Verenigde Naties. In 2015 zetten 193 landen hun handtekening onder dit akkoord met 17 doelen voor duurzame ontwikkeling. Het gros van de minors draagt bij aan een of meer van deze doelen. Zo dragen alle minors die over gezondheidszorg gaan bij aan Global Goal 3, en alle educatieve minors aan Global Goal 4. Deze zijn niet apart vermeld in het overzicht.

 

Switch to English English