Green Office online workshop duurzame voeding

Green Office online workshop duurzame voeding

Op 4 februari 2021 hadden we een interessante online workshop van Teuni Verhagen. Teuni is afgestudeerd als diëtiste en voedingswetenschapper. Ze was een aantal jaar docent Voeding en Diëtetiek op de Hanzehogeschool in Groningen en gaf les aan de minor Voeding op de Hogeschool Utrecht. Momenteel werkt ze voor de Academie voor Leefstijl en Gezondheid waar ze lesgeeft aan leefstijlcoaches in opleiding. Ze schrijft artikelen over voeding voor o.a. Nieuws voor DietistenPuurGezond en I am a Foodie

Zeker in de coronatijd is het extra van belang dat je goed op je lichaam let en zorgt. Teuni heeft ons van alles verteld om deze periode lekker en gezond te eten voor een kleine portemonnee

Hier een aantal belangrijke punten uit de workshop die jij waarschijnlijk nog niet wist:
– Slechte producten hebben vaak de volgende kleuren; wit, goud of geel.
– Het is beter voor het milieu om plantaardige melk te drinken in plaats van koeienmelk. Van de plantaardige dranken kun je dan het beste sojamelk drinken. Havermelk bevat namelijk maar 5% van de eiwitten en in sojamelk zitten de juiste stoffen.
– Eten zien: doet eten. Dus zet een bakje snoeptomaatjes binnen handbereik in plaats van een reep chocolade.
– Eiwitshakes voor het sporten hebben we helemaal niet nodig. Te veel eiwitten sla je namelijk op als vet.

Switch to English English