Hulp bij vragen over Gezondheid en Welzijn

Heeft u vragen over uw gezondheid of welzijn? Kom dan naar het HU GEZOND&WEL Centrum. Onze studenten helpen u graag verder. In dit centrum staat niet de klacht of de ziekte, maar de mens achter de zorgvraag centraal. Want gezondheid gaat niet alleen over een gezond lichaam, maar ook over bijvoorbeeld zingeving en het belang van een sociaal netwerk.

Wat kunt u verwachten?
U wordt uitgenodigd voor een uitgebreid kennismakingsgesprek in het HU GEZOND&WEL Centrum. Dit gesprek wordt gevoerd door twee studenten. In de ruimte ernaast kijken ongeveer tien andere studenten en één of twee begeleidende docenten mee. Het gesprek loopt wellicht anders dan u gewend bent. Het HU GEZOND&WEL Centrum is namelijk ook een plek waar we studenten opleiden. Dat betekent dat er tussendoor wordt overlegd, wat meer tijd kost. De twee studenten die het gesprek voeren, krijgen input van de studenten die meekijken.

Doordat de studenten verschillende zorg- en welzijnsopleidingen volgen, worden uw vragen, wensen en behoeftes breed in kaart gebracht. U bepaalt zelf wat u wel en niet wilt vertellen. Uiteraard hebben alle studenten en docenten een geheimhoudingsplicht. Vanuit uw wensen, vragen en behoeftes overleggen de studenten met elkaar en komen ze, samen met u, tot een advies op maat. Een vergoeding wordt niet gevraagd. Omdat het een leeromgeving is, vragen we u afsluitend wat u van het gesprek vond en welke tips en tops u mee wilt geven aan de studenten.

Wat levert meedoen u op?
Tijdens het gesprek staat u écht centraal. We kijken niet alleen naar medische aspecten van uw welzijn maar ook naar uw sociale, psychologische en functionele behoeften. Door samen te werken, kunnen de studenten verschillende perspectieven en expertises inzetten en u een advies op maat geven. Wellicht komt u tot nieuwe inzichten of krijgt u tips mee. Hierdoor krijgt u hopelijk meer grip op uw gezondheid en welzijn. Ook kunnen we altijd een vervolggesprek plannen als u daar behoefte aan heeft.

Mocht er aanleiding zijn voor een vervolgtraject met één van onze zorgen/of welzijnsprofessionals, dan kunt u ook hiervoor terecht bij het HU GEZOND&WEL Centrum. Soms kunnen we mensen niet verder helpen, zeker als hiervoor een gezamenlijke aanpak met verschillende professionals nodig is. Het kan dus zijn dat u adviezen krijgt die u in uw eigen omgeving of met andere hulpverleners kunt oppakken.

Aanmelding?
Meld u via onderstaande link aan voor een verkennend gesprek ‘s morgens (09.45 – 11.30 uur) of ‘s middags (15:15 – 17.00 uur).

Aanmelden pilot Interprofessionele kennismaking

Heeft u vragen?
Neem gerust contact op met Pauline Elberse (pauline.elberse@hu.nl / 06-81142216)