Honours people
Honours people

Honours people

Een traject waar alle studenten binnen de Hogeschool Utrecht zich bij aan kunnen sluiten. Waar je kan verdiepen en verbreden met studenten van andere opleidingen. Waar je je talenten kan ontdekken en ontplooien!

 In periode A van het schooljaar 2020 – 2021 is het nieuwe HU brede honourstraject ‘Honours People’ van start gegaan. HU breed betekent dat alle studenten binnen de HU deel kunnen nemen aan dit programma. De studenten van Honours People verbinden zich voor 2.5 jaar om met elkaar vijf honourssterren te behalen, meer mag natuurlijk ook.

Iedereen start met de honourscursus Persoonlijk Leiderschap, een cursus waar je meer inzicht in jezelf krijgt gebaseerd op het boek “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap” van Stephen Covey. Zo begin je het programma met één ster in de pocket. Vervolgens is het geheel aan jou hoe je al je sterren wil bemachtigen. Door persoonlijk leiderschap ken je al wat mensen als je start met het Honours People programma en heb je al een klein netwerk om samen kleine of grootse projecten mee op te starten, elkaar te motiveren en te steunen waar dit nodig is.

Om de twee tot drie weken vindt het babbelcafé plaats. Wederom hopen wij dat dit daadwerkelijk in een café kan plaatsvinden. Mocht dit wegens COVID-19 niet mogelijk zijn, zal het online via Teams plaats vinden. Het babbelcafé is een ontmoetingsplek voor alle Honours People waar iedereen met zijn eigen vraag/wens/idee kan komen. De een komt om over een project te sparren of een project te zoeken, de ander voor een gezellig praatje of samen te leren/ontwikkelen.  Bij het babbelcafé worden ook andere activiteiten georganiseerd. Jij van Honours People hebt inspraak over de invulling van het babbelcafé. Wil jij een bepaalde activiteit doen, iemand zien spreken, zelf spreken of iets anders? Al jouw ideeën zijn meer dan welkom! Jij hebt zelf volledige invloed op hoe jij jouw traject invult!

Honours People is begonnen en de talenten kick-off heeft plaatsgevonden. Denk je nu toch “Ik wil mij graag aansluiten” stuur dan een mail naar: hubreedhp@hu.nl. Dan kunnen we met elkaar in gesprek en de mogelijkheden bekijken. Daarnaast start er volgend schooljaar 2021 – 2022 weer een nieuwe groep Honours People.

Het gaat bij Honours People vooral om het verbinden van studenten uit verschillende studies waarbij zij elkaar kunnen motiveren en stimuleren om zoveel mogelijk uit zichzelf en hun studie te halen.

Natuurlijk kun je ook met al je vragen en voor meer informatie mailen naar: hubreedhp@hu.nl

 Wat voor een rups het einde van de wereld is, is voor een vlinder slechts het begin