Lisa Geijtenbeek (Farmakunde) wint Ad van Doorenprijs 2019

Lisa Geijtenbeek (Farmakunde) wint Ad van Doorenprijs 2019

Lisa Geijtenbeek (Farmakunde) wint de Ad van Doorenprijs 2019

Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de student binnen de opleidingen Gezondheidszorg die de meest bijzondere honoursprestatie van 2019 heeft neergezet. De jury vond dit jaar de prestatie van Lisa Geijtenbeek (Farmakunde) het ‘meest bijzonder’.

Lisa zelf geeft aan: “Een paar weken na het afsluiten van mijn afstudeeronderzoek (hoe patiënten meer te betrekken bij adviezen over geneesmiddelen) las ik mijn afstudeerartikel opnieuw en bedacht mij dat eigenlijk meer bedrijven en/of organisaties zich bewust zouden moeten worden van de meerwaarde van het betrekken van patiënten”.

 De jury bewondert dat Lisa, ná het behalen van haar afstudeeronderzoek, verdere actie ondernam. Lisa schreef toen een Engelse samenvatting voor het Regulatory Science Magazine. Daarna heeft ze ook geheel zelfstandig een publicatie geschreven voor het Pharmaceutisch Weekblad (PW). Ze nam de feedback van het PW niet zomaar over, maar vroeg zich af of ze het er mee eens was en ging het gesprek (per mail) hierover net zo lang aan totdat ze helemaal tevreden was. Dit heeft haar professionele ontwikkeling enorm versterkt. Bovendien heeft ze hiermee een duidelijke meerwaarde gecreëerd voor het werkveld vanuit haar hart voor de patiënt.

 

* Ad van Dooren is de grondlegger van de TopClass van gezondheidszorg, hij heeft jarenlang in het honoursforum van gezondheidszorg gezeten en kreeg bij zijn afscheid van de HU, deze prijs naar zich vernoemd.