Trots op je afstudeeronderzoek? | Neem deel aan de SRC!

Trots op je afstudeeronderzoek? | Neem deel aan de SRC!

Ieder jaar organiseert ScienceWorks in samenwerking met de Vereniging Hogescholen en de VSNU (universiteiten) en verschillende andere partners de Student Research Conference. Daar kun je je afstudeeronderzoek presenteren en er prijs mee winnen.

Dit jaar staan de thema’s van de SDG centraal: de Sustainable Development Goals, maar er is ook een vrij thema.

Afgelopen jaar deden al veel studenten uit het hbo mee, 2 daarvan drongen door naar de finale en 1 sleepte ook een prijs in de wacht. Er is een beoordelingskader dat is toegespitst op universitair én praktijkgericht onderzoek.

Indieningen mogen in het Nederlands en in het Engels. Let wel: alles moet voor de zomer ingediend, zie de website, bestudeer de website van SRC alvast en reserveer 5 december 2019: https://www.studentresearchconference.nl/.

Bij Veel Gestelde Vragen vind je de eerste aanzet voor de eisen.

Succes!

Procedure:

Wanneer je jouw bachelorscriptie in paper-vorm hebt ingediend (zie website SRC, uiterlijk 26 augustus), wordt deze beoordeeld door een Review Committee bestaande uit ervaren hoogleraren, docenten en lectoren. Zij geven feedback op de papers en selecteren uit alle inzendingen een groep van ongeveer 60 studenten die op de dag van de conferentie hun werk mogen presenteren. Deze excellente studenten krijgen een publicatie in het E-Journal SURE! dat wordt uitgegeven door de TU Delft. Bovendien maken ze kans op één van de vele SRC Awards, de prijzen kunnen oplopen tot €1000,-!

Mocht je voldoende scoren, dan word je uitgenodigd voor een presentatie in een workshop of voor een posterpresentatie.

 

Op 5 december is de finale van SRC-2019 in Utrecht, Academieplein,

De Student Research Conference (SRC) is de jaarlijks terugkerende conferentie waarin het bacheloronderzoek van jong wetenschappelijke/praktijkgerichte onderzoekers centraal staat.  Je kan meedoen aan de SRC als je een bachelorscriptie hebt geschreven aan een Nederlandse of Vlaamse Hogeschool en/of Universiteit.

LET OP:

Mocht je als docent/lector/onderzoeker ingediende papers willen reviewen of voor 5 december in de jury willen zitten, meld je dan aan bij de organisatie van SRC, zie website.