Mondzorg

MondzorgkundeWist u dat kleine problemen met uw gebit uw gezondheid behoorlijk kunnen beïnvloeden? In de HU Kliniek Mondzorg bieden studenten van de opleiding Mondzorgkunde gratis controle, advies en behandeling door studenten onder deskundige begeleiding van docenten, mondhygiënisten en tandartsen. U krijgt aandacht van de student én de docent. Op deze manier wordt de kwaliteit van de behandelingen gegarandeerd en draagt u bij aan het onderwijs.

Voor Wie?

Jong en oud met diverse klachten kunnen terecht bij de HU Kliniek Mondzorg. Denk hierbij aan beginnende gaatjes, slechte adem, bloedend tandvlees, teruggetrokken tandvlees, of andere tandvleesproblemen, waarvoor u nog niet behandeld wordt. Een ontsteking of irritatie in de mond kan voor uw lichaam grote gevolgen hebben. Dit zijn veel voorkomende klachten, waar u niet mee door hoeft te lopen.

Wilt u weten hoe u uw mond gezond houdt? Of hoe u van uw klachten af komt? U kunt daarvoor bij ons terecht. Daarvoor is het wel van belang dat u ingeschreven staat bij een tandarts, want wij bieden namelijk geen 24-uurs zorg.

De behandelingen

Een student screent u om te kijken en te bespreken of studenten van de opleiding Mondzorgkunde uw mondklachten kunnen behandelen of niet. Als uw mondgezondheid, of eventuele klachten, passen binnen ons onderwijsprofiel, volgt er een intake. Tijdens de intake krijgt u een uitgebreid mondonderzoek. Een student maakt röntgenfoto’s (als dit niet door uw eigen tandarts is gedaan) en maakt – in overleg met een docent – een behandelplan. Het behandelplan wordt met u besproken en geeft u inzicht in het aantal te verwachten behandelingen. De opleiding deelt dit behandelplan ook met uw tandarts. Het aantal behandelingen kan variëren van twee tot negen behandelingen van steeds twee uur. Ze worden zo snel mogelijk na elkaar gepland. U houdt voor alle afspraken in principe dezelfde student. Vanwege de vaste kliniekdagen van de studenten is het van belang dat u telkens op dezelfde dag beschikbaar bent. De intake en de behandelingen kosten u niets, dus aarzel niet en maak er gebruik van.

Welke resultaten kunt u verwachten?

U krijgt bruikbare, concrete adviezen over de verzorging van uw gebit. Heeft u rookaanslag of tandsteen, dan kunt u dit laten weghalen. Ook kunnen wij beginnende gaatjes behandelen. Indien nodig krijgt u een verwijzing voor uw tandarts. Als het behandeltraject is afgerond, na ongeveer anderhalf jaar, wordt uw tandarts geïnformeerd over het resultaat en nemen we afscheid van elkaar.

Röntgenfoto’s laten maken?

U kunt bij de HU klinieken in ongeveer 15 minuten een gratis gebitsscreening laten doen.  In die tijd worden er röntgenfoto’s gemaakt van uw gebit. Aan de hand van de foto’s wordt een voorlopige diagnose gesteld en is er de mogelijkheid tot het maken van een vervolgafspraak bij onze HU kliniek Mondzorg.
De foto’s kunt u op uw USB stick laten zetten voor uw tandarts. Er zijn dan geen nieuwe foto’s meer nodig en u heeft dus geen extra kosten. Let op, voor het maken van deze foto’s heeft u wel een verwijzing nodig van uw tandarts. Het is ook mogelijk om foto’s te laten maken aansluitend aan de behandeling in de HU Klinieken. Een verwijzing van de student Mondzorgkunde (onder verantwoordelijkheid van een tandarts) is dan voldoende.

Tarieven

De uitgebreide intake (checkup), risicoanalyse en eventuele behandelingen zijn kosteloos.

Aanmelden

U kunt u telefonisch aanmelden voor de wachtlijst via de patiëntenbalie van de HU Klinieken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 088 481 57 77.

Contact

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de patiëntenbalie van de HU Klinieken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 088 481 57 77 of e-mail: huklinieken@hu.nl.

Adresgegevens en routebeschrijving vindt u bij Contact en aanmelden.

Klik hier voor de brochure Mondzorg