Mijn keuzevraag over

Veelgestelde vragen Minorkeuze

Hoe kan ik mijn profileringsruimte invullen? Hoe kies ik een minor en waar vind ik informatie? Hoe weet ik of een minor bij mij past?

De profileringsruimte in je bachelor geeft je de vrijheid om een half jaar lang vakken te volgen die helemaal aansluiten bij jouw interesses en leerwensen. Opleidingen bieden vaak meerdere minorroutes aan om uit te kiezen. Daarnaast zijn er nog vele ook andere mogelijkheden om je profileringsruimte in te vullen.

Met deze pagina helpen we je graag op weg met de invulling van je profileringsruimte. Bij de eerste drie vragen word je verwezen naar (delen van) de minorsite van de HU.

Hoe kan ik mijn profileringsruimte invullen?

Je profileringsruimte kun je op verschillende manieren gebruiken. Je kunt er je studie mee verdiepen of verbreden, de tijd gebruiken ter voorbereiding op een master of iets heel anders doen en leren dan je huidige studierichting. Idealiter draagt die invulling bij aan jouw specifieke leerwensen en doelen voor de toekomst. Check de HU website. Kijk bij aan de slag met mijn minorkeuze of lees de fasen van kiezen, om een idee te krijgen hoe je je profileringsruimte wilt invullen of welke stappen je kunt nemen.

Welke minors kan ik bij de HU volgen?

Check de minorsite. Voor het aanbod buiten de HU, zie vraag 3

Kan ik minors buiten de HU volgen?

Naast de minors bij de HU kun je ook landelijk of internationaal minors volgen. Er is daarin een overzicht opgenomen van alle minors in Nederland. Als HU-student kun je zonder extra kosten minors volgen bij de instellingen die bij Kies op Maat zijn aangesloten. Wil je een minor volgen bij een instelling die niet is aangesloten bij Kies op Maat, dan kunnen er extra kosten verbonden zijn aan een minor.

Hoe kan ik, naast internet, meer te weten komen over een minor?

Voorlichtingsrondes over minors kunnen je op weg helpen in globale oriëntatie. Haal meer uit je bezoek aan een voorlichting met de vragen voor de Minor oriëntatie .Ook helpt het om ervaringen te horen van studenten die de minor doen die jij misschien wilt doen. De oefening oriënterende gespreksvoering helpt je op weg in de voorbereiding op dat gesprek.

Hoe weet ik wat ik wil en welke minorkeuze daarbij past?

Vind je het lastig om de inhoudelijke invulling van je profileringsruimte te bepalen, ga dan naar aan de slag met mijn minorkeuze voor meer zicht op je interesses en kwaliteiten. Kun je dan nog niet kiezen, meld je van harte aan voor begeleiding bij je keuze.

Switch to English English