Minor buiten de HU

Vind je geen geschikte minor binnen het HU-minoraanbod, dan is het mogelijk om een minor te volgen in het buitenland of bij een andere hogeschool of universiteit.

In het buitenland

Wil je in het buitenland een minor volgen wees er dan op tijd bij! Kijk voor meer informatie op de site van International Office.

Kies Op Maat

Ook kun je een minor bij een andere hogeschool of universiteit volgen. De HU is hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan met enkele andere hogescholen en universiteiten, onder de naam Kies Op Maat (KOM). Dit is een online platform waar studenten van een instelling, die deelneemt aan dit platform, kunnen kiezen uit minors en vakken van andere deelnemende instellingen. Op de site van Kies Op Maat vind je hierover meer informatie en de aanmeldprocedure (via kopje “Voor instellingen”, rechtsboven op de pagina, en vervolgens links onder “Doelgroepen” op “Studenten” klikken).

In het kort doorloop je tijdens de aanmeldprocedure de volgende stappen:

  1. Wanneer je binnen Kies Op Maat een geschikte minor hebt gevonden doorloop je de aanmeldprocedure zoals die op de site van Kies Op Maat staat.
  2. Uiteindelijk heb je een (door drie partijen ondertekende) leerovereenkomst voor de betreffende minor en sta je bij de gastinstelling ingeschreven als 2e inschrijving.
  3. Na het behalen van de minor verzoek je de gastinstelling om een officieel bewijs van het behalen van de minor. Met dit bewijs dien je bij je eigen examencommissie het verzoek in om de behaalde resultaten in je examenprogramma te mogen opnemen. Het bewijs dient ondertekend te zijn door de betreffende examencommissie.