Minor binnen de HU

Binnen de HU heb je de mogelijkheid je profileringsruimte in te vullen met een minor. Een minor is een samenhangend pakket cursussen in een bepaald vakgebied. Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk om je goed te oriënteren. Check eerst bij je opleiding hoe groot je profileringsruimte is en of jij in het studiejaar 2018-2019 een minor kunt gaan volgen.

Je kunt op verschillende manieren zoeken naar een minor die bij jou past, o.a. op alfabet, thema, aanbod in AB, aanbod in CD, aanbod in Lintvorm, instituut of minor mogelijk geschikt voor deeltijdstudent te volgen.

 

Aanvullende informatie in Osiris

Voor aanvullende informatie over een minor zoals ingangseisen en profileringsaspecten kun je ook terecht op www.osiris.hu.nl. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

  1. Log in op OSIRIS Student.
  2. Kies het tabblad ‘Onderwijs’.
  3. Kies het tabblad ‘Minor’.
  4. Vul bij Collegejaar ‘2018’ in.
  5. Vul de Osiris minorcode in of de titel van de minor.
  6. Klik op ‘Zoeken’ (linksonder).

Blok of lint?

De minors worden over het algemeen in blokvorm gegeven, maar lintprogrammering komt ook voor. Bij elke minorbeschrijving op deze site is aangegeven of de minor in blok- of lintvorm wordt aangeboden.

Een minor die in blokvorm gegeven wordt, kan aangeboden worden in periode AB (de eerste helft van het studiejaar) en/of in periode CD (de tweede helft) van het studiejaar. Je hebt in die periode, waarin je de minor volgt, dan geen roosterruimte meer om andere studieonderdelen te volgen.

Een lintprogrammering houdt in dat de minor één jaar lang wordt gegeven.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren