Minors en profileringsruimte

Als student aan Hogeschool Utrecht heb je in je major (het hoofdprogramma) vrije keuzeruimte, ook wel profileringsruimte genoemd. De studielast van deze profileringsruimte bedraagt over het algemeen 30 EC. Dit komt overeen met een half jaar fulltime studeren. De profileringsruimte kun je op meerdere manieren vullen. Het volgen van een HU-minor is één van die mogelijkheden.

Met het kiezen van een minor heb je de mogelijkheid om een deel van je studie naar eigen keuze in te vullen. Je kunt kiezen voor een minor binnen je opleiding, als specialisatie, of voor een minor buiten je opleiding waardoor je je beroepsperspectieven verbreedt.

Invulling profileringsruimte

Je kunt je profileringsruimte op meerdere manieren vullen:

  • Met een standaard HU minor: een kant-en-klaar samenhangend pakket van cursussen zoals ze op deze site staan beschreven.
  • Met een doorstroomprogramma: zo wordt de doorstroom naar een master gemakkelijker.
  • Met een Zelf Ingevulde Profileringsruimte: een samenhangend pakket van cursussen met een passende naam dat je voorlegt aan de examencommissie met het verzoek dit pakket te erkennen. Je motiveert schriftelijk aan de examencommissie waarom deze zelf ingevulde profileringsruimte een meerwaarde heeft voor je toekomstige beroepsuitoefening of studieloopbaan.
  • Met losse keuzecursussen: je kunt ook kiezen uit een aanbod van keuzecursussen uit het interfacultaire aanbod in Osiris.