Eerste hulp bij (her)positioneren in de wijk: de MOVE-IT Toolkit

Eerste hulp bij (her)positioneren in de wijk: de MOVE-IT Toolkit

De coronacrisis heeft beweegzorgpraktijken behoorlijk uit hun comfortzone getrokken. Waar grootschalige toepassing van eHealth vóór de coronacrisis nog ver weg leek, bleek het dé oplossing om in Coronatijd zorg te kunnen blijven verlenen. Was jouw praktijk daarin uniek ten opzichte van andere aanbieders van beweegzorg in de wijk? Nee. Maar wat onderscheidt jouw praktijk dan wel ten opzichte van concurrenten? Jouw doelgroep? Jouw identiteit? En hoe kijken anderen aan tegen jouw praktijk? Vanaf vandaag kan de MOVE-IT toolkit helpen om een onderbouwde keuze te maken voor jouw unieke positionering in het zorgveld van beweegzorg in de wijk.

Het zorgveld in de wijk is de laatste jaren sterk veranderd. Er komen steeds meer partijen die zich op het terrein van de beweegzorg begeven. Denk bijvoorbeeld alleen al aan welzijnsorganisaties, buurtsportcoaches, sportscholen en leefstijlcoaches. Met sommige van deze partijen kan de beweegzorgprofessional samenwerken, andere partijen zijn eerder concurrerend. Doordat meer partijen actief zijn binnen het zorgveld, zullen fysiotherapeuten en oefentherapeuten nog beter moeten nadenken hoe zij zich onderscheiden van deze partijen in de wijk.

Het project MOVES van de Hogeschool Utrecht heeft de kans gegrepen om samen met 25 beweegzorgprofessionals, onderzoekers en de brancheverenigingen kennis te vergroten en tools te ontwikkelen die beweegzorgprofessionals kunnen gebruiken om een passende keuze te maken voor profilering in de wijk. Zo’n keuze kan erg belangrijk zijn voor het voortbestaan van de praktijk. Zeker nu de beweegzorg onder grote druk staat.

Toolkit
Het door SIA RAAK gesubsidieerde onderzoek van de lectoraten Marketing & Customer Experience en Innovatie van Beweegzorg heeft geresulteerd in een praktisch toepasbare toolkit. Deze MOVE-IT toolkit helpt praktijken bij het doorlopen van hun eigen positioneringsproces en bij het maken van een passende, eigen keuze voor hun positionering en profilering in de wijk. Wil je meer weten over de toolkit? Ga naar onze site www.moves.hu.nl. Wil je de toolkit bestellen? Dat kan via het bestelformulier op https://husite.nl/moves/toolkit-bestellen/. De MOVE-IT toolkit wordt voor de kostprijs van 95 euro (excl. BTW) aangeboden.

Meer inspiratie nodig?
Ga naar www.moves.hu.nl als je op zoek bent naar extra informatie en geïnspireerd wilt worden rond de positionering van jouw praktijk in je wijk. Daar vind je blogs over het belang van positioneren en innoveren. Ook kan je gratis inspiratieboekjes downloaden met uitgewerkte voorbeelden van 7 mogelijke positioneringsrichtingen voor beweegzorg in de wijk. Bovendien wordt binnenkort een webinar georganiseerd waar alle ins-en-outs over de MOVE-IT Toolkit uit de doeken gedaan worden.