Hartenkreten…

Hartenkreten…

Nieuws vanuit het onderzoeksproject MOVES! Dit lectoraatsproject (Innovatie van Beweegzorg en Marketing, Marktonderzoek en Innovatie) richt zich op manieren waarop fysiotherapeuten zich kunnen positioneren en profileren binnen de veranderende zorg binnen de wijk.

Elke zorgverlener die iets wil betekenen in de wijk, zal zich goed moeten inleven in de mensen om hem/haar heen. Wat speelt er bij hen? Waar zijn ze bang voor? En wat zijn de diepste wensen?
Als je dat vanuit een toekomstperspectief bekijkt, vormt zich een scenario van de wereld van morgen.
Dromen en angsten rondom zorg – in onze case beweegzorg – bestaan niet alleen bij burgers en patiënten. Ook zorgprofessionals zelf, beleidsmakers én financierders liggen er soms wakker van.

 


Osterwalder et al. (2014) geven aan dat om goede waarde te leveren aan partners en klanten, je hun ‘pains’ en ‘gains’ moet kennen. Bij MOVES kijken we naar de fysio- en oefentherapeut: welke profilering en bijbehorende belofte is waardevol voor de wijk waarin hij opereert?
Op zoek dus naar de pains en gains in de wijk, aan de hand van de vragen: Waar droom je van? Waar lig je ’s nachts van wakker? In de context van beweegzorg in de wijk.

Spannende vragen om te stellen in een gesprek, kun je het je voorstellen? Vraag het eens aan een huisarts, een verzekeraar, een medisch specialist, een buurtbewoner?

De reacties zijn niet mis te verstaan. En niet alleen zijn ze opvallend gelijkwaardig van aard – zorgontvangers, verwijzers, financierders hebben dezelfde soort zorgen -, ze openen ook een geweldig perspectief. Waar kan je écht wat in betekenen als praktijk?

De dromen en angsten zijn hartenkreten op een abstract en groots niveau. Binnen enkele maanden van nu presenteert MOVES een palet aan positioneringsthema’s voor de fysio-/oefentherapeut in de wijk én de concretere handvaten waar dan als praktijkhouder voor te kiezen. Deze inspiratie kun je meekrijgen door:
– het bijwonen van ons mini-seminar op 3 juli as. Heb je jezelf nog niet aangemeld? Doe dat dan snel nu het nog kan! Klik hier om je aan te melden.
en/of
– het opvragen van onze 2e publicatie, medio juli 2019. Houd deze pagina goed in de gaten!
Via deze link kun je de 1e MOVES publicatie opvragen over de huidige positie van de fysiotherapeut en oefentherapeut in de wijk.


Deze blog is geschreven door Eveline van der Herberg