Kennisontwikkeling bij leeronderzoekomgevingen HU GEZOND&WEL

Kennisontwikkeling bij leeronderzoekomgevingen HU GEZOND&WEL

Hogeschool Utrecht wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van (samen)leven in onze stedelijke omgeving door leeromgevingen op de grens van school en de buitenwereld te ontwikkelen. Leeromgevingen dicht op de praktijk, midden in de samenleving, waar professionals-in-opleiding samen met professionals uit het werkveld, onderzoekers en burgers werken, leren en onderzoeken aan realistische vraagstukken van burgers uit de regio Utrecht. Bij HU GEZOND&WEL worden interprofessionele leeronderzoekomgevingen georganiseerd op de grens van welzijn en zorg.

Vanuit het lectoraat Beroepsonderwijs wordt hier samen met lectoraat Organiseren van verandering in onderwijs en collega’s van HU GEZOND&WEL praktijkgericht onderzoek verricht. De inzichten uit dit onderzoek worden direct gedeeld met de betrokkenen (docenten, projectleiders, programmaleiding e.d.) om de leeronderzoekomgevingen te versterken.

Van de inzichten uit dit onderzoek is ook serie kennisproducten gemaakt, die we graag breder delen. Nieuwsgierig naar hoe je leeromgevingen op de grens van school en de buitenwereld kunt ontwerpen? Benieuwd hoe interprofessionele leeromgevingen midden in onze maatschappij werken? Lees het in de volgende kennisproducten: