STIP

FAQ

Kunnen medewerkers ook bij STIP terecht?

STIP is er voor de zittende student, niet voor medewerkers. Een verzoek voor een groepsmail kan worden ingediend via onze pagina in ASK HU Studenten Informatie Punt (STIP).

Welke communicatie verzorgt STIP naar studenten?

De eindredactie op:
– Herinneringsmails over het openen en sluiten van een cursus- en toetsinschrijving
– Informatie over de tentamenweken
– Groepsmails namens het onderwijs

Studievoortgang is verantwoordelijk voor de verzending van deze informatie.

Aan welke eisen moet ik voldoen om een bepaalde opleiding te volgen?

Kijk voor de toegangseisen per opleiding op http://www.hu.nl/. Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact op het de Student Service Desk. De Student Service Desk (SSD) van Hogeschool Utrecht (HU) helpt aankomend studenten bij het maken van hun studiekeuze. Bij de SSD kun je terecht voor meer informatie over opleidingen, oriëntatie en studiekeuze, open dagen, proefstuderen en meeloopdagen. Dat kan telefonisch (088 481 8181), via e-mail (info@hu.nl) of op bij de balie aan de Padualaan 101 op de Uithof.

Ik ben mij aan het oriënteren op een opleiding aan de HU. Waar kan ik meer inhoudelijke informatie vinden over deze opleiding?

Kijk voor informatie over de opleidingen op http://www.hu.nl/. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op het de Student Service Desk. De Student Service Desk (SSD) van Hogeschool Utrecht (HU) helpt aankomend studenten bij het maken van hun studiekeuze. Bij de SSD kun je terecht voor meer informatie over opleidingen, oriëntatie en studiekeuze, open dagen, proefstuderen en meeloopdagen. Dat kan telefonisch (088 481 8181), via e-mail (info@hu.nl) of op bij de balie aan de Padualaan 101 op de Uithof.

Hoe schrijf ik mij in voor een cursus?

Kijk voor antwoord op deze vraag op de AskHU pagina Inschrijven – aanmelden cursus. Hier vind je uitleg en instructiefilmpje over het inschrijven voor een cursus.

Het lukt mij niet om me in te schrijven voor een cursus, kunnen jullie mij vertellen hoe dit komt?

Er kunnen verschillende achterliggende redenen zijn waardoor je je niet kunt inschrijven. Kijk voor mogelijke redenen op de AskHU pagina Inschrijven – aanmelden cursus. Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact op met het STIP. Wij kunnen je helpen om het probleem te achterhalen. Let op: het STIP kan je niet inschrijven voor cursussen en toetsen.

Hoe schrijf ik mij in of uit voor een toets?

Kijk voor antwoord op deze vraag op de AskHU pagina Inschrijven en inschrijfperiode voor tentamen of toets. Hier vind je uitleg en instructiefilmpje over het in- en uitschrijven voor een toets.

Het lukt mij niet om me in te schrijven voor een toets, kunnen jullie mij vertellen hoe dit komt?

Het kan zijn dat je al ingeschreven staat voor de desbetreffende toets of dat je dit studiejaar al het maximaal aantal inschrijvingen (twee) voor de toets hebt gedaan. Dit kun je controleren in je studievoortgangsoverzicht. Het kan ook zijn dat de toetsinschrijving (nog) niet open staat. Kijk voor meer informatie op de AskHU pagina Inschrijven en inschrijfperiode voor tentamen of toets. Mocht je er niet uitkomen, neem dan contact op met het STIP. Wij kunnen je helpen om het probleem te achterhalen. Let op: het STIP kan je niet inschrijven voor cursussen en toetsen.

Ligt mijn propedeuse klaar en wanneer kan ik die ophalen?

Vanaf het moment dat je laatste resultaat om je propedeuse te behalen in Osiris is verwerkt, duurt het vijf weken totdat je je propedeuse kunt ophalen bij het STIP. Op het moment dat je propedeuse klaar ligt, ontvang je een mail op je studenten emailadres. Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen als je je propedeuse komt ophalen.

Moet ik mijn diploma zelf aanvragen?

Nee. Zodra je aan de eisen voldoet om af te studeren, ontvangt je een e-mail. In die e-mail wordt aangegeven dat je alleen zelf actie hoeft te ondernemen, wanneer je het diploma in het Engels wilt ontvangen, of het eventuele judicium niet afgedrukt wilt hebben. Iedere student ontvang één diploma. Maak dus een keuze tussen een Nederlands OF Engels diploma, je kunt ze niet beide ontvangen.

Hoe kan ik mijn diploma in ontvangst nemen?

Tijdens het aanvraagproces van je diploma kun je aangeven of je je diploma in ontvangst wil nemen tijdens een door de opleiding georganiseerde uitreiking of dat je je diploma wilt ophalen bij het STIP. Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen als je je diploma komt ophalen.

Kunnen jullie het diploma ook opsturen naar mijn huisadres?

Nee, dit is niet mogelijk. Je kunt je diploma in ontvangst nemen tijdens een door de opleiding georganiseerde uitreiking of je kunt je diploma ophalen bij het STIP. Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen als je je diploma komt ophalen.