Onze werkwijze
Werken met check-ins en check-outs

Werken met check-ins en check-outs

Iedere dag starten de studenten in hun squad met een dagstart die we ook wel de check-in noemen. Wanneer ze aan het einde van de dag stoppen met werken dan doen ze zelfstandig een check-out. Het idee van check-in en check-out komt enerzijds uit de SCRUM methode waarbij de dag met een zogenaamde daily wordt gestart. Wij hebben de daily uitgebreid met extra vragen waar naast de ratio ook de emotie en het gevoel een rol mag spelen. Binnen deep-democracy (Jitske Kramer, 2018) wordt dit ook wel de check-in genoemd.

Voordat de groep in een ronde  start met de check-in hebben ze kort daarvoor de check-in voorbereid via een speciaal check-in formulier. Hierin beantwoord de student de volgende vragen.

Tijdens de check-in zelf kan de student deze voorbereiding erbij houden en gebruiken om het gesprek te ondersteunen. Aan het einde kan de student in hetzelfde formulier ook weer uitchecken. Omdat er ook naar het gevoeld wordt gevraagd krijgt zowel de student als zijn coach inzicht in hoe het gaat. 

Voor beide is dit een waardevol inzicht om te gebruiken in coaching gesprekken en om leren aan te tonen. Ook de oudere jaarstudenten die zelfstandig bij opdrachtgevers werken vullen dit formulier dagelijks in. Hierdoor kan de coach begeleider zelf contact opnemen als het niet goed gaat en zich voorbereiden tijdens squad meeting en coaching gesprekken.