Domein Educatie

VOG-FE -waterliniemuseum

20-4-2016 VOG-FE naar waterliniemuseum. Meer foto’s op SharePoint. (inloggen nodig!)

Bezoek Hotel Karel V, Duitse Huis 17 oktober 2018

Op deze nog steeds zomerse oktobermiddag kwamen 20 oud-collega’s (voormalig)  FE rond 14u45 samen om wat meer te weten te komen over  dit illustere monument.

Het verslag is hier te lezen; “Het Duistse Huis”

Verslag van het door de werkgroep FE OUD-GOUD georganiseerde uitje naar FORT VECHTEN

Woensdag 20 april 2016, een stralende dag, hebben 20 OG leden van de FE Fort Vechten verkend. Een belevenis. Niet alleen het mooi gerestaureerde fort, met de zichtlijnen van voorheen, maar ook het Waterliniemuseum. Daar was de start. Een interactief geheel, waardoor het ontstaan van de Waterlinie beeldend werd uitgelegd. En met schitterende foto’s als toelichting. Je kunt ook een virtuele waterlinievlucht maken. Dit geheel door vrijwilligers gerunde museum is een echte aanrader, ook voor (klein)kinderen.
Daarna volgde de buitenrondleiding met een enthousiaste, kundige gids. We leerden van alles over dit verdedigingswerk, dat dus nooit als zodanig in gebruik is geweest. Het is een heel geaccidenteerd terrein, met soms moeilijk begaanbare plekken en ook gedeeltes waar je niet mag komen omdat ze te steil en te gevaarlijk zijn. Maar de route met de gids was goed te doen. We konden verschillende ruimtes verkennen, o.a. het zogenoemde réduit. Een spannende bijna onderaardse tocht. Afgesloten werd deze middag bij Vroeg, buiten in de zon. Frank praatte ons bij over de stand van zaken betreffende de opheffing van de faculteiten en hij nodigde ons uit voor zijn officiële afscheid.

22 april 2015 organiseerde de werkgroep FE een excursie naar het Landgoed Groeneveld te Baarn

Het landhuis (“kasteel”) is in 1710 als zomerverblijf gebouwd in een natuurgebied van 120 hectare. Van binnen is het recent helemaal opgeknapt. Hier worden diverse exposities gehouden. Buiten bevinden zich o.a. een slangenmuur en een ijskelder.

In het koetshuis vond de nazit plaats.

19 augustus 2015 organiseerde de werkgroep FE de excursie “Beessies” in de Botanische Tuin/Diertjestuin in Utrecht-Uithof

In de Botanische Tuinen in Utrecht, of preciezer, in het “Insectenhotel” aldaar, vliegen vele insecten rond. Met een aantal potten insecten die bioloog Henri Groeneveld had verzameld konden de deelnemers deze in het Kruytgebouw onder de microscoop determineren.

In de Oase-ruimte op de FE werd de leerzame middag met een drankje afgesloten.

werkgroep Educatie

Frank Peelk / FE

  • Frank Peek (lid bestuur)
  • Marian Hagenaars-Pieck (plv. bestuur)
  • Hugo Roodenburg
  • Ad de Hartog