Ske-high-tea: netwerken en ervaringen uitwisselen

Door Annemarie Siemons

Op donderdag 4 juni 2020 was de eerste SKE-high-tea.  Een bijeenkomst met een programma waarin plezier, netwerken en het delen van recente toetservaringen centraal stonden. Geen fysieke bijeenkomst, maar een digitale high tea in MsTeams. Online lesgeven, toetsen en vergaderen doen we inmiddels al een tijdje, maar online high tea, dat was voor de meesten van ons nieuw. Zo’n 40 SKE’ers zaten om 15 uur met een kopje thee en een door de post bezorgd pakketje klaar voor deze nieuwe ervaring. Na een welkom door Wendy Peeters was het tijd om het pakketje open te maken en de ontvangen brownies gezamenlijk te nuttigen. Helemaal high tea!

SKE’ers in coronatijd

De snelle ontwikkelingen rondom digitaal toetsen en toetsen op afstand heeft de SKE’ers veel ruimte gegeven om kennis te delen met collega’s. Jan Bogerd ging met ons in gesprek. Hij sprak waardering uit voor het werk dat SKE’ers hebben verricht vanuit het CvB en gaf een korte toelichting op actuele vragen over toetsing en het onderwijs komend studiejaar.

Hierna was het tijd voor wat ‘fun’ in de vorm van de SKE-game. Een strijd om ‘de eeuwige roem’. De game in de vorm van een Kahoot leverde interessante weetjes op; in Engeland, Ierland en Schotland worden witte bonen in tomatensaus op brood geserveerd bij een high tea, de Hogeschool van Utrecht  (voorganger van Hogeschool Utrecht) blijkt opgericht in 1988 en het BKE/SKE traject bestaat al  nu al 7 jaar. Winnaar van de game en houder van de eeuwige roem is: Sietske Dijkstra!

Netwerken en ervaringen delen

In verschillende subkanalen in Teams werden vervolgens ervaringen en informatie uitgewisseld over diverse SKE-onderwerpen. Zo besprak een groep het nut en de rol van kennistoetsen, gingen anderen in op het borgen van authenticiteit op afstand en ging een kanaal over hoe je vaardigheden kunt toetsen in een digitale omgeving. In de weken dat we als HU intensief met het digitale onderwijs bezig zijn, hebben we al enorm veel ervaringen met elkaar opgedaan. Eigenlijk was de tijd te kort om alle vraagstukken en ervaringen uit te wisselen. Na een half uur werden we weer in het hoofdkanaal verwacht waar Liesbeth Baartman de middag afsloot met een overzicht van de activiteiten die TLN voor komend jaar op het programma heeft staan.

Al met al kijken we terug op een gezellige en interessante middag waarin we nieuwe collega’s hebben ontmoet, een high tea aan onze digitale ervaringen kunnen toevoegen en kennis uitgewisseld hebben over online toetsing.

Annemarie Siemons werkt bij de opleiding Logistics Management  van het Institute for Business Administration. Daar heeft zij als SKE’er onder andere een belangrijke rol in de TEG.  Ze heeft met andere TLN’ers de SKE-high-tea mede georganiseerd.