(update) Aanscherping HU mail: Onderneem nu actie voor privé devices

(update) Aanscherping HU mail: Onderneem nu actie voor privé devices

Update 03-10-2021: aanpassingen in bericht en her-publicatie 

Security voor HU email wordt aangescherpt. Dit kan mogelijke gevolgen hebben voor het gebruiken van HU email op privé computers en privé smartphones. Het kan betekenen dat je dadelijk geen mail meer kunt ontvangen. We adviseren om over te stappen op de Microsoft Outlook app om jouw mail te blijven ontvangen of gebruik de keuzehulp .

Security aanscherping
HU maakt gebruik van Microsoft 365 voor het email verkeer. Microsoft gaat een security aanpassing doorvoeren. Hiermee komt een einde aan de ondersteuning van het inloggen via het zogeheten ‘Basis Authenticatie’. In onze eigen inventarisatie zien wij mail apps die hier gebruik van maken. Door de security aanpassing zullen deze apps geen mail meer kunnen ontvangen na de security aanpassing. Voor sommige smartphones  kan het betekenen dat je een keer opnieuw moet aanmelden via de Microsoft Outlook app.

Ons advies voor je privé device ( smartphone en laptop)

Gebruik de Microsoft Outlook app voor jouw mail. Deze app sluit het beste aan op de HU email. Als je deze app nog niet gebruikt en deze ook niet tijdig installeert is de kans zeer aanwezig dat je op jouw huidige mail app geen HU mails meer zal ontvangen. Wil je geen app gebruiken? Gebruik dan Outlook via de browser op je smartphone.

Om je te helpen is er een keuzehulp gemaakt, klik en lees wat je kunt doen (engels) :

Installatiehulp Outlook

Gebruik je al wel Outlook, dan zal er niks voor jou veranderen en hoef je ook niks aan te passen.

Outlook voor Apple IOS

Outlook voor Android

scan de volgende QR code met je smartphone

 

Heb je (technische) vragen of ondervind je problemen neem contact op met onze via helpdesk(at)hu.nl ?

enEnglish