Digitale Onderzoeksomgeving

Research Data Management

Onderzoeksdata opslaan en delen op HU Research Drive

HU Research Drive is de omgeving voor het opslaan en delen van onderzoeksdata van Hogeschool Utrecht. Deze door SURF ontwikkelde dienst is veilig en duurzaam en wordt beheerd door de datastewards van de HU.

In HU Research Drive heeft elk onderzoeksproject een eigen projectruimte waarin alle inhoudelijke data van het onderzoek worden opgeslagen. Deze wordt samen met de datasteward van het kenniscentrum ingericht. Hierbij is het mogelijk om studenten en medewerkers van de HU en samenwerkingspartners (tijdelijk) toegang te geven.

Meer informatie

Aanvragen projectruimte en toegang tot HU Research Drive

Toegang HU Research Drive

Voor toegang tot HU Research Drive heb je een account nodig. Dit account moet worden gekoppeld aan de projectruimte van het onderzoeksproject waarbij je betrokken bent. Verzoeken hiervoor kun je richten aan onderzoeksupport@hu.nl 

  • De datasteward van het kenniscentrum nodigt je per mail uit een account aan te maken voor HU Research Drive.
  • Je hebt dan nog geen toegang tot de projectruimte, de datasteward moet je account nog koppelen aan het project. Zodra dit gebeurd is ontvang je per mail bericht en kun je aan de slag.

 

Aanvraag projectruimte

Elk onderzoeksproject van de HU krijgt een eigen projectruimte op HU Research Drive. Dit vraag je aan via het formulier Aanvraag HU Research Drive. Na aanvraag neemt de datasteward van het kenniscentrum contact met je op. Samen richt je de projectruimte in op basis van best practices en eigen wensen.

Veel gestelde vragen / FAQ

Veel gestelde vragen / FAQ’s over HU Research Drive vind je hier.

Contact

Voor specifieke vragen, die via de hierboven voorgestelde wegen niet beantwoord zijn, kun je contact opnemen via mail naar onderzoeksupport@hu.nl