Video laten ondertitelen? Doe mee met de proef!

Video laten ondertitelen? Doe mee met de proef!

Op de HU ontstaat steeds vaker de behoefte om video’s die worden aangeboden te voorzien van ondertiteling. Op deze manier wordt het eenvoudiger om de video te kunnen volgen, als jij je in een drukke ruimte (zoals het openbaar vervoer) bevindt of als je geen geluid kan horen omdat je bijvoorbeeld doof bent.

Er is voor docenten al de mogelijkheid om te ondertitelen via de software in het software center (subtitle edit), maar dit wordt vaak gezien als een zeer tijdrovend proces. Kan dat niet anders? Vanuit het IM&ICT team Media & E-depot gaan we een proef starten waarbij we 30 kennisclips willen laten voorzien van ondertiteling door een partner (Redbee Media) die ons wil ondersteunen om drie type van ondertiteling te ontdekken:
1. Volledig automatisch ondertitelen
2. Automatische ondertiteling met een menselijke controle
3. Handmatig laten ondertitelen

Wat is de kwaliteit van bovenstaande varianten op kennisclips die dagelijks binnen de HU worden geproduceerd? Om dit onderzoek zo goed mogelijk te laten verlopen zijn we opzoek naar enthousiaste medewerkers die met ons die kwaliteit willen toetsen. Hiervoor kunnen we misschien ook jouw video als 1 van die 30 laten ondertitelen. Je video moet dan wel beschikbaar zijn in Canvas via de nieuwe HUvideo Canvas plug-in.

Wij hopen dat deze proef resulteert in de mogelijkheid dat binnen de HU alle video’s kunnen worden voorzien van ondertiteling! Kijk op huvideo.hu.nl en doe met ons mee. Stuur even een mail naar huvideo@hu.nl met je naam en telefoonnummer en wie weet kun je mee doen. Let op: vol = vol!