Digitale werkomgeving
Smartphone uitrol

Smartphone uitrol

Een nieuwe Smartphone: voor wie, wanneer en hoe?

Als je bij de HU in dienst bent voor minimaal een dag in de week dan heb je recht op een Smartphone. Door de jaren heen zijn er diverse modellen in gebruik genomen. Zo zijn er onder andere Lumia’s, Motorola’s en Samsungs. Dit is geen gewenste situatie. Zo zijn de Lumia’s verouderd en kun je er nauwelijks apps op installeren. Maar ook vanuit beheer kost het extra tijd en moeite om alle modellen te onderhouden. Daarom is het tijd voor vernieuwing.

Kan je nog werken zonder Smartphone?

Wat doen we eigenlijk op ons mobiel? Natuurlijk bellen, appen en mailen. Maar vanuit de digitale werkplek en DLO zijn er ook allerlei apps beschikbaar die het werk efficiënter (en misschien ook leuker) maken.

Ook de MFA app (voor de sms inlog code) kan je op de verouderde toestellen niet meer gebruiken. Tijd dus voor een update!

Gefaseerde aanpak

Vorig jaar zijn we begonnen met het gefaseerd swappen van verouderde smartphones, oftewel het vervangen van verouderde smartphones door een nieuwer model. Het swappen van alle smartphones is een hele klus, daarom doen we dit in fases. In de eerste fase zijn 1500 nieuwe Samsung toestellen uitgereikt aan collega’s die in het onderwijs werken en een verouderd of geen toestel hadden.

Iedereen die hiervoor in aanmerking kwam, was met een email persoonlijk uitgenodigd voor een swap afspraak. De ervaringen van deze swap waren erg positief en de tweede swap stond gepland in april 2020. Door de coronamaatregelen werd de swap uitgesteld. Nu (juni 2020) langzaam aan de HU locaties voor bepekt toegankelijk worden, kunnen we met in achtneming van het coronaprotocol van de HU locatie 700 collega’s blij maken door een up-to-date Smartphone uit te reiken. Een geheel nieuwe Samsung Galaxy A50!

De tweede smartphone swap uitrol zal voor de zomervakantie plaats vinden tussen 29 juni en 18 juli 2020.

Let op: Als jij geen persoonlijke swap uitnodiging hebt gekregen voor deze periode en jouw Smartphone gaat stuk (of andere valide reden om een nieuwe aan te vragen) dan krijg je een vergelijkbaar vervangend toestel van de plank.

De nieuwe Smartphone: Samsung Galaxy A50

We verwachten dat iedereen blij wordt van de Samsung Galaxy A50.  Wil je meer weten over wat je met de Samsung Galaxy A50 kunt? Bekijk dan dit externe filmpje.

Het proces: je wordt persoonlijk uitgenodigd

De 700 collega’s die voor de swap geselecteerd zijn (en een Motorola, Microsoft-toestel of Nokia hebben) krijgen een email afkomstig van smartphone@hu.nl. Zij kunnen via een link in de uitnodigingsmail zelf swap afspraak maken in de periode tussen 29 juni en 18 juli 2020. Het swappen gebeurt op de HU locatie Domstad (Koningsbergerstraat 9, Utrecht) en duurt ongeveer 30 minuten. Je levert daarbij je oude mobiel en oplader in, en ontvangt je nieuwe mobiel. Daarbij zetten we gezamenlijk de authenticatie app op je nieuwe mobiel. Neem daarvoor het huidige toestel waarop je de authenticatie app gebruikt mee. Voor overige vragen en instellingen van je  nieuwe toestel kun je handleidingen vinden op AskICT. Mocht je er met de instructies niet uitkomen, kun op te nemen met de servicedesk.

Houd je mailbox dus in de gaten en maak een afspraak voor dat de timeslots vol zitten!