Filmopnames bij de HU over de toekomst van het economisch onderwijs

Filmopnames bij de HU over de toekomst van het economisch onderwijs

Een mooi initiatief van lector Kees Klomp (Hogeschool Rotterdam): 14 hogescholen werken samen aan een film over de toekomst van het  economisch onderwijs. De centrale boodschap in de film is: De toekomst ligt nog niet vast, die kunnen we samen (duurzaam) vormgeven.  In de documentaire worden economie, marketing en business studenten en docenten geportretteerd die een verandering hebben doorgemaakt: iets heeft ze geraakt en daar willen ze iets mee doen. Meestal komt die verandering tijdens een vak of minor die een andere kijk geeft op hun vakgebied.

Op 30 mei jl. zijn bij de HU opnames gemaakt met Marlies van der Meer, docent bij opleiding bedrijfskunde en 2 studenten die meegewerkt hebben aan het project de Omgekeerde supermarkt (Studenten maken impact met het project ‘De Omgekeerde Supermarkt’ | Hogeschool Utrecht (hu.nl). En er is een interview opgenomen met Eva Reuling, instituutsdirecteur IPB. Filmmakers zijn Stefan de Graaf en Patrick Deelen die eerder deze bijzondere film voor Kees Klomp maakten: “Je kunt niet zonder betekenis zijn“.

De documentaire gaat op 24 november a.s. in première tijdens de Week van het economieonderwijs 2023. Naast de docu van 60 minuten komt er van iedere hogeschool een uitgebreidere versie van het fragment uit de film. De docu en al die fragmenten komen op een site bij elkaar te staan en zijn bedoeld om andere scholen te inspireren hoe ze hun onderwijs kunnen aanpassen.

Foto’s: Gerian Alofs