Duurzame HU
Over ons

Over ons

Programmateam Duurzaamheid
Om datgene wat wij, als Hogeschool Utrecht (HU), doen op het gebied van duurzaamheid zichtbaar te maken én om awareness en betrokkenheid rondom het thema duurzaamheid te genereren, is het programmateam Duurzaamheid in het leven geroepen. Het programmateam wil, op basis van maandthema’s, duurzame initiatieven binnen de HU zichtbaar maken, kennis delen en anderen enthousiasmeren om mee te doen.

Even voorstellen: het team!
We stellen ons graag aan jullie voor. Wij zijn Felix, Fanny, Saskia, Gerian en José. Samen zijn wij team HU Duurzaam Doen.

Felix van Vugt - Project- en communicatiemedewerker

”Ik ben Felix van Vugt en werk sinds augustus 2022 voor het team Duurzaamheid. Daarnaast ben ik hogeschooldocent bij de lerarenopleiding voor het VO (Instituut Archimedes) en verzorg onder meer onderwijs over Leren voor Duurzame Ontwikkeling. Naast mij werk ben ik actief in de klimaatbeweging bij Fossielvrij NL en Extinction Rebellion.”

Je kunt mij bereiken via: felix.vanvugt@hu.nl 

Fanny de Vries - Project- en communicatiemedewerker

“Ik ben Fanny de Vries en ik werk als project- en communicatiemedewerker in het Programmateam Duurzaamheid. Ik vind het belangrijk dat we de verbinding opzoeken en elkaar inspireren. Ik wil graag een podium bieden aan duurzaamheidsinitiatieven en groene initiatieven versterken. Als oud greenie van de Green Office HU sta ik nog dicht bij de student. Ik sta voor duurzaam onderwijs & een duurzame Hogeschool”.

Je kunt mij bereiken via: fanny.devries@hu.nl

 

Saskia Hanssen - Programma manager

“Ik ben Saskia Hanssen, milieukundige, en ik werk sinds 2016 aan duurzaamheid in deze hogeschool. In het programmateam Duurzaamheid heb ik coördinerende taken en hou me daarnaast vooral bezig met het borgen van duurzaamheid in onderwijs en onderzoek. Ik ben verder ook secretaris van de regiegroep duurzaamheid, en werk als docent in de minor De Leefbare Stad. Werken aan de global goals zit in mijn genen, net als bij veel collega’s. Wat zou het mooi zijn als we de toekomstige generatie dat ook kunnen meegeven.”

Je kunt mij bereiken via: saskia.hanssen@hu.nl

Gerian Alofs - Programma manager

”Ik ben Gerian Alofs en werk sinds oktober 2019 voor het team Duurzaamheid. Daarnaast ben ik hogeschooldocent social work en coördinator van de minor International Development Work, waar de 17 Sustainable Development Goals centraal staan.”

Je kunt mij bereiken via: gerian.alofs@hu.nl

Wat gaan we doen in 2023-2024?
In het schooljaar 2023-2024 houdt het Projectteam zich onder andere bezig met:

 • Duurzame communityvorming binnen de HU, door awareness en betrokkenheid op dit gebied te verhogen bij studenten en medewerkers;
 • ‘Duurzame HU’ zichtbaarder maken door presentaties van duurzame projecten bij de HU in onderwijs, onderzoek en bij de diensten;
 • Het maken van een jaaroverzicht duurzaamheid
 • Het opstellen van de CO2 footprint voor de HU
 • Project duurzaamheidsmonitor
 • Organisatie Dag van de Duurzaamheid HU
 • Organisatie Sustainable Campus Challenge
 • Rookvrije campus
 • Advisering aan regiegroep duurzaamheid over de duurzame HU
 • Aanjagers voor mobiliteitsbeleid HU en bewustwordingscampagne
 • Diverse awareness projecten: o.a. digital clean up day, gescheiden afvalinzameling

Contact

Bijlagen

Binnen de Hogeschool Utrecht zijn er meerdere duurzame teams actief. Voor een goed overzicht over wie wat doet raden we je aan om bovenstaande overzicht te bekijken.

Voor algemene vragen, mail naar: duurzaamdoen@hu.nl 

Voor vragen aan Green Office HU, mail naar carlijn.wentink-kroon@hu.nl