Innovatie Snoepwinkel
Innovatie Snoepwinkel

Innovatie Snoepwinkel

Wil jij je creatieve denkkracht vergroten en leren hoe je een vernieuwing succesvol maakt? In deze cursus volg je masterclasses over innoveren en probeer je allerlei moderne innovatietools uit op actuele praktijkvraagstukken. Bijvoorbeeld hoe houd je mensen gezond en gemotiveerd terwijl ze in hun eentje thuiswerken, hoe bewaak je de teamspirit als alles digitaler wordt, hoe zorg je ervoor dat iedereen aangehaakt blijft in online meetings, etc. Ook mag je een zelf gekozen vraagstuk inbrengen. Uiteraard wordt je begeleid door ervaren innovatie experts (docent en praktijk). Kortom: wat zou jij doen als je naar hartenlust zou kunnen experimenteren met innoveren, waarbij je ook echt resultaten bereikt?

Wat doe je in de Innovatie Snoepwinkel?

  1. Je verdiept je in de achtergrond van innoveren: je neemt deel aan (online) masterclasses/mini lectures. Ook verzorg je zelf met medestudenten een masterclass/mini lecture.
  2. Je past innovatietools toe op praktijkvraagstukken: vraagstukken van echte opdrachtgevers staan centraal. Jij maakt je de techniek van een innovatietool eigen, onder begeleiding van de docenten. Als ware je een kunstenaar in opleiding. In de bijeenkomsten (ateliers), met de opdrachtgever erbij, wordt live geëxperimenteerd met de tool.
  3. Je doet een meesterproef: je rondt de cursus af met het toepassen van een zelfgekozen tool toe bij een opdrachtgever. Je opdrachtgever kan bestaan uit een persoon, maar bij voorkeur zijn het meerdere personen, zodat ook groepsdynamica om de hoek komt kijken. Je voert je meesterproef uit bij een opdrachtgever uit een van de cursus bijeenkomsten of voor een zelf gekozen vraagstuk. De meesterproef kan individueel of samen met een groepje uitgevoerd worden.

De tijdsinvestering voor deze cursus is ca. 100-140 uur.

Leeruitkomsten

Als je deel hebt genomen aan De Innovatie Snoepwinkel behaal je de volgende leeruitkomsten:

  • De student heeft een kennisbasis over innoveren, met aandacht voor innovatiestrategieën en innovatietools.
  • De student kan in de rol van innovatie consultant de geleerde innovatiestrategieën en innovatietools toepassen in praktijkvraagstukken van opdrachtgevers.
  • De student heeft inzicht in diens eigen stijl, kwaliteiten en  ontwikkelingsniveau als junior innovatie consultant.
  • De student kan een vertaling maken tussen diens leeropbrengst als innovatie consultant en diens professionele handelen in de eigen beroepscontext.

De Docenten

Hedwigh Verbruggen werkte jarenlang bij de HU en is zelfstandig innovatie expert. Vernieuwen staat altijd centraal in haar werk. Inmiddels heeft ze het regenachtige Nederland verlaten voor het zonnige Spanje (ze zal dus digitaal aanwezig zijn in de Innovatie Snoepwinkel). Josca Snoei werkt bij de HU als consultant en begeleidt teams die bezig zijn met innovatie. Samen hebben Hedwigh en Josca een werkboek geschreven met daarin uiteenlopende innovatietools. Dit boek wordt gebruikt in de Innovatie Snoepwinkel. Het boek heeft als focus vernieuwers te helpen om anderen in beweging te krijgen. Het biedt werkvormen die ondersteunen om met plezier, energie en verbinding resultaat te bereiken in innovaties. De tools zijn bewezen effectief en gekozen op hun verfrissende werking in de toepassing.

 Bijeenkomsten

De bijeenkomsten zijn op maandagavonden van 18.30-21.00 uur op de volgende data:

16 november, 30 november, 14 december, 11 januari, 1 februari, 22 februari en 15 maart (blok B en C).

 Meer info/aanmelden

Mail naar josca.snoei@hu.nl (deadline 9 november)

Osiriscode: GHON-INNOATEL-20

Inschrijven in Osiris