Tandprothetiek

Brochure-tandprothetiekEen kunstgebit heeft een levensduur van vijf tot acht jaar. Uw mond verandert en het gebit  slijt. Loopt u daarmee door, dan kunt u last krijgen van pijnlijke drukplekken, moeilijk eten, tikkende geluiden door een loszittend gebit en soms zelfs kaakklachten.

Het kan voor u een hele stap zijn om een nieuw gebit te laten maken. Misschien is het voor u erg lang geleden dat u een kunstgebit kreeg. Het kan zijn dat u hier wat onzeker over bent. Daarom krijgt u in de HU Kliniek Tandprothetiek, van de student in opleiding én de docent, alle aandacht die u nodig hebt. Uw gebit is immers van groot belang voor uw welzijn.

Op deze manier wordt de kwaliteit van uw behandelingen gegarandeerd en u draagt bij aan het onderwijs.

Voor wie?

Voor zowel een reguliere gebitsprothese als voor een klikgebit op implantaten kunt u terecht bij de HU Kliniek Tandprothetiek. Heeft u boven én onder géén eigen tanden of kiezen meer of is uw prothese 5 jaar of ouder, dan komt u bij de verzekering in aanmerking voor een nieuw gebit.

Heeft u implantaat onderprothese én een volledige bovenprothese? Of heeft u geen eigen tanden en kiezen meer en u wilt een klikgebit op implantaten? Ook dan kunnen wij u helpen.

Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een behandeling in de kliniek Tandprothetiek is dat u een ziektekostenverzekering heeft voor tandheelkundige behandelingen. En u in staat bent om acht keer op zaterdag naar de HU Klinieken te komen.

Behandeling

Wat gaat er gebeuren?
Eerst krijgt u een uitgebreide intake (checkup) en mondonderzoek. Dit onderzoek is vaak op een zaterdag en soms op een vrijdag en duurt ongeveer 10 minuten. Aan de hand van deze intake wordt vastgesteld of u in de HU Kliniek Tandprothetiek behandeld kunt worden.

Indien u behandelt kunt worden, krijgt u in acht behandelingen van ongeveer twee uur een mooi, nieuw gebit. Studenten van de opleiding Tandprothetiek maken uw nieuwe gebit onder professionele begeleiding. U krijgt geen beginner aan uw stoel: de student is een professioneel tandtechnicus en de docent kijkt altijd mee.

Welke resultaten mag u verwachten?
U kunt erop rekenen dat uw gebit aan de hoogste eisen voldoet. Het resultaat is uiteraard technisch uitstekend, maar het zal ook mooi zijn. Een mooi gebit kan immers bijdragen aan een verzorgde uitstraling en aan uw zelfvertrouwen.

Verwijzing

U kunt zonder verwijzing van uw tandarts of specialist bij ons terecht. Een vereiste is wel dat u een eigen tandarts heeft.

Tarieven

Het tarief is afhankelijk van de vergoeding die u krijgt van uw verzekering. Het tarief is nooit hoger dan uw vergoeding.

U kunt zich telefonisch aanmelden voor de wachtlijst via de patiëntenbalie van de HU Klinieken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 088 481 57 77.

Contact

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de patiëntenbalie van de HU Klinieken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 088 481 57 77 of e-mail: huklinieken@hu.nl.

Adresgegevens en routebeschrijving vindt u bij Contact en aanmelden.

Klik hier voor de brochure Tandprothetiek.