Tandprothetiek

Brochure-tandprothetiekEen kunstgebit heeft een levensduur van vijf tot acht jaar. Uw mond verandert en het gebit  slijt. Loopt u daarmee door, dan kunt u last krijgen van pijnlijke drukplekken, moeilijk eten, tikkende geluiden door een loszittend gebit en soms zelfs kaakklachten.

Het kan voor u een hele stap zijn om een nieuw gebit te laten maken. Misschien is het voor u erg lang geleden dat u een kunstgebit kreeg. Het kan zijn dat u hier wat onzeker over bent. Daarom krijgt u in de HU Kliniek Tandprothetiek, van de student in opleiding én de docent, alle aandacht die u nodig hebt. Uw gebit is immers van groot belang voor uw welzijn.

Op deze manier wordt de kwaliteit van uw behandelingen gegarandeerd en u draagt bij aan het onderwijs.

Voor wie?

Voor zowel een reguliere gebitsprothese als voor een klikgebit op implantaten kunt u terecht bij de HU Kliniek Tandprothetiek. Heeft u boven én onder géén eigen tanden of kiezen meer of is uw prothese 5 jaar of ouder, dan komt u bij de verzekering in aanmerking voor een nieuw gebit.

Heeft u implantaat onderprothese én een volledige bovenprothese? Of heeft u geen eigen tanden en kiezen meer en u wilt een klikgebit op implantaten? Ook dan kunnen wij u helpen.

Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor een behandeling in de kliniek Tandprothetiek is dat u een ziektekostenverzekering heeft voor tandheelkundige behandelingen. En u in staat bent om acht keer op zaterdag naar de HU Klinieken te komen.

Contact

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met de patiëntenbalie van de HU Klinieken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 088 481 57 77 of e-mail: huklinieken@hu.nl. Wilt u aanmelden dan kan dit via het aanmeldformulier. 

Adresgegevens en routebeschrijving vindt u bij Contact en aanmelden.

Klik hier voor de brochure Tandprothetiek.