Docent beroepsonderwijs 2.0.

Docent beroepsonderwijs 2.0.
Een oriëntatie op vakonderwijs en creatieve processen

Context

​Werk maken van leren in het beroepsonderwijs. Een leraar weet veel van zijn vak. Het overbrengen van deze kennis is een tweede.

Hoe draagt de minor hieraan bij?

Als vakexpert  én docent verbreed je je mogelijkheden op de arbeidsmarkt.  Deze minor ‘Docent in het beroepsonderwijs 2.0’ maakt het mogelijk dat HBO -studenten van verschillende opleidingen tijdens hun studie voor het eerst kennis maken met het verzorgen van onderwijs en in dit geval specifiek onderwijs in het beroepsonderwijs in hun eigen vakrichting. Studenten worden getraind op een enthousiaste manier les te geven, ontwikkelen didactische vaardigheden en leren hun vakkennis over te brengen. Nieuwe vakspecifieke ontwikkelingen worden gecombineerd met de laatste didactische inzichten die karakteristiek zijn voor beroepsonderwijs. Ervaring opdoen in de praktijk door schoolstage is een belangrijke component van deze minor. De bijbehorende toets vormen bij  de cursussen  bestaan uit  dossieropdrachten (portfolio) en schriftelijke toetsen.

Wat ga je doen?

De student  verkrijgt in de minor een goed beeld van het docentschap en wat het beroepsonderwijs inhoudt, ontwikkelt pedagogische en didactische competenties (zoals instrueren en coachen) en reflecteert op zijn eigen competentieontwikkeling en mogelijke ambities in het onderwijs.
Binnen de minor wordt door de student  een keuze gemaakt uit een van de vakrichtingen in het beroepsonderwijs, passend bij hun opleiding. We bieden de volgende vakrichtingen aan  Techniek, Technische beroepen, Natuurkunde,  Scheikunde, Biologie, Wiskunde, Nederlands, Zorg en Welzijn en Omgangskunde.

Ingangseisen

​Propedeuse behaald.