Inschrijven voor een HU-minor, hoe werkt dat? (alleen voor HU-studenten)

Als HU-student inschrijven op een HU-minor in studiejaar 2024-2025? Elk jaar is er een aantal minors waar meer interesse dan plek voor is. Om iedereen een zo eerlijk mogelijke kans te geven om deel te kunnen nemen aan een HU-minor van zijn/haar/hun voorkeur, is er een loting op 11 april. Je doet hier aan mee door je top 3 van minoren in Osiris op te geven tijdens de voorinschrijving van 15 t/m 22 maart. In dit bericht worden de veelgestelde vragen hierover beantwoord.

Moet ik mijn top 3 op 15 maart zo snel mogelijk opgeven om meer kans te maken om ingeloot te worden op de minor van mijn voorkeur?
Nee, je hoeft dit niet meteen op 15 maart 00.00 uur te doen. Er is geen sprake van first come, first serve. Je hebt de hele week de tijd om je top 3 op te geven.

Moet ik echt drie minoren opgeven?
Door drie minoren op te geven maak je meer kans om ingeloot te worden op een minor die je echt graag wil doen. Het is ten slotte een loting: het kan gebeuren dat je eerste en tweede voorkeur zo populair zijn dat je er niet op ingeloot wordt. Dan heb je in ieder geval nog een derde voorkeur opgegeven. Je wordt uiteindelijk ingeschreven op één van de drie minoren uit je top drie (mits er genoeg plek is).

Maak ik meer kans om ingeloot te worden op mijn favoriete minor als ik maar één minor opgeef?
Nee. Geef je één minor op die toevallig ook nog eens erg populair is, dan is de kans groter dat je wordt uitgeloot voor een minor die je leuk vindt.

Waar moet ik op letten bij het samenstellen van mijn top 3?
Het is belangrijk om goed te kijken naar de toelatingseisen van de minors die je interesse hebben, én of de minors zijn toegestaan door je examencommissie. Het kan zijn dat de minor van je keuze te veel overlap heeft met je bachelorprogramma.

De loting is voor alle periodes (AB, CD en Lint). Geef je top 3 op volgorde van meest favoriet tot minst favoriet op in Osiris en controleer of je de juiste periode bij elke minor hebt staan. Wordt je favoriete minor toevallig in periode AB en CD gegeven en weet je dat het een populaire minor is? Dan kun je er voor kiezen (indien je studieplanning dit toelaat) om de minor op 1 (bijvoorbeeld AB) en op 2 (bijvoorbeeld CD) te zetten om je kansen te spreiden. Een andere minor zet je dan op 3.

Hoe weet ik dat mijn voorinschrijving goed is doorgekomen?
Je top 3/voorinschrijving vind je in Osiris terug onder voorinschrijving minor en je ontvangt ook een automatische bevestiging in je HU-mail (bevestiging voorinschrijving minor). Controleer of je deze bevestiging hebt ontvangen en of je top 3 klopt. Ontvang je geen bevestiging van je voorinschrijving, dan is er iets misgegaan. Alleen in de periode 15 t/m 22 maart kun je je voorinschrijving opnieuw invoeren.

Ik wil graag de volgorde van mijn top 3 aanpassen. Kan dit?
Het aanpassen van je top 3 is alleen mogelijk in de periode 15 t/m 22 maart. Na 22 maart kun je niks meer wijzigen.

Wanneer en hoe ontvang ik de uitslag van de loting?
Op 11 april ontvang je de uitslag van de loting in je HU-mail.

Ik ben me ook aan het oriënteren op een minor buiten de HU. Hoe schrijf ik me daar voor in? 
De voorinschrijving en loting is alleen voor HU-minoren; je geeft in Osiris geen minoren op van andere onderwijsinstellingen. Inschrijven voor een minor buiten de HU loopt via www.kiesopmaat.nl.

Ik heb niet meegedaan aan de voorinschrijving en loting. Is er nog een mogelijkheid om me voor volgend studiejaar voor een minor in te schrijven? 
Vanaf de maandag 15 april kun je je zelf in Osiris inschrijven op een minor, mits er nog plek is. Meer informatie over inschrijven en de deadlines vind je hier.

Switch to English English