E-Marketing and Social Media

Als jij met alle actualiteiten van online marketing wilt kennis maken, dan is deze minor echt wat voor jou. Van Analytics tot Advertising, van Social Media tot website bouw en van Neuromarketing tot een Online Marketing Consultant zijn voor een echt bedrijf. Je maakt in deze minor kennis met alle actuele onderwerpen van online marketing. 

Toelating

Er gelden geen toelatingseisen.

Inhoud

Lijkt een baan van online marketing consultant jou wel wat? Deze minor leidt je ervoor op. Veel bedrijven vinden het maar lastig om te bedenken hoe zijn hun website en social media kunnen inzetten, bijvoorbeeld om hun merk te promoten of om meer producten te voorkopen. Heb je deze minor afgerond? Dan kun jij deze bedrijven een handje helpen. 

Leerdoelen

Jij weet straks antwoorden op bijvoorbeeld de volgende vragen: 

  • Hoe bouw je zelf een website? 
  • Hoe zet je een social media beleid op die jezelf gaat uitvoeren?
  • Hoe werken verschillende online media en hoe zet je ze het beste in? 
  • Hoe kun jij als SEO, zoekmachine specialist, gericht website advies geven? 
  • Op welke ‘knoppen’ moet je drukken in het brein van Consumenten, zodat marketing beter werkt? 

Aan het einde van deze minor: 

  • weet je wat de laatste ontwikkelingen zijn op online marketinggebied; 
  • kun je e-marketing- en social media-vraagstukken bij bedrijven analyseren 
  • kun je jezelf voorstellen en je jezelf duidelijk en overtuigend presenteren 
  • kun je omgaan met WordPress, Google Analytics en Google Adwords

Modules   

Digital Marketing (5EC)
Jij gaat aan de slag met 3 thema’s waarvan alle in – outs en actualiteiten worden besproken: internetstrategie, contentmarketing en e-mailmarketing. 

Neuromarketing (5EC)
Jij krijgt zicht in het bewuste en onbewuste gedrag van consumenten, zodat je weet hoe je marketing effectiever kunt inzetten. 

E-Project (10 EC)
Je maakt met andere studenten een project voor een opdrachtgever. Je bestudeert de ontwikkelingen binnen de branche van de opdrachtgever, bekijkt welke uitdagingen de opdrachtgever heeft op het gebied van e-marketing én je presenteert het plan dat je maakt. Centraal staat praktische toepasbaarheid en ook uitvoerende elementen die gedaan worden voor de opdrachtgever.  

Social Media Marketing (5EC)
Je gaat aan de slag met 3 thema’s: social media (van strategie tot uitvoering), Facebookmarketing en webcare & community management. 

Website Management (5EC)
Je bouwt een commerciële website en leert zo omgaan met WordPress, Google Analytics en Google Adwords. Je leert de prestaties van je website analyseren 

Toetsing

Dit verschilt per module. Veelal werk je aan een combinatie van team- en individuele opdrachten. Het einde van de minor heb je één schriftelijk tentamen voor het vak neuromarketing.  

Literatuur

Je ontvangt voor de start van het onderwijs een definitieve literatuurlijst, deze wordt op het intranet Canvas op de minor sites geplaatst.  

Rooster

Gemiddeld genomen heb je drie dagen college en werkt je daarnaast één dag per week aan je opdrachten. Welke dagen dit zijn is pas bij aanvang van de minor bekend.  

Extra kosten

Er zijn geen extra kosten verbonden aan het volgen van deze minor.  

Switch to English English