Next Level Engineering

Ben jij een NLE-student die zich op technisch en persoonlijk vlak wil ontwikkelen? Wil je grote projecten leren managen? En heb jij de wilskracht om die zelfstandig tot een goed eind te brengen? Dan is de minor ‘Next Level Engineering’ echt wat voor jou.

Toelating

Je kunt meedoen aan deze minor als je:

 • bezig bent met een technische hbo-opleiding (B Sc, B ICT);
 • je propedeuse hebt gehaald voor die opleiding.

Een assessment maakt deel uit van de toelatingsprocedure om te kijken of de opdracht uitvoerbaar is en van voldoende niveau.

De examencommissie van je opleiding heeft van tevoren vastgesteld welke HU-minoren geen hbo-niveau en/of een onacceptabele overlap hebben met het verplichte curriculum van je opleiding. Check op de pagina Niet toegestane minoren onder jouw instituut of er minoren zijn die je niet mag volgen. Deze pagina zal vanaf 25 februari geüpdatet zijn voor minoraanbod 2023-2024.

Inhoud

De minor ‘Next Level Engineering’ draait helemaal om jouw idee voor een product. Je gaat leren hoe je dat idee verder ontwikkelt en tot een tastbaar, werkend product omtovert. Wil je een volledig prototype? Of juist alleen een ‘proof of concept’? En wat moet er precies gebeuren in welke volgorde? Dat ga je allemaal leren en ervaren.

Je kunt een half jaar lang hard werken aan je zelfgekozen idee. Een echte kans om goed te kijken hoe ver jij kunt komen met je denk- en wilskracht. En natuurlijk om te proeven aan het ondernemerschap. Dat betekent wel dat het programma intensief is. Je hebt er zeker 40 uur per week voor nodig. Maar je staat er niet alleen voor: onze docenten springen bij en denken mee over de inhoud en de procesmatige kant.

De minor bestaat dus uit veel zelf uitzoeken en veel zelf doen. Maar je volgt ook colleges waarin je je vaardigheden oefent.

Heb je zelf (nog) geen concreet idee? Geen punt. Je kunt ook voor een project kiezen waar bij een bedrijf vraag naar is.

Leerdoelen

Tijdens de minor leer je:

 • een complex project zelfstandig en vanuit je eigen drive definiëren;
 • zelfstandig en gestructureerd werken;
 • hoe je zelf informatie vindt waar je wat aan hebt;
 • hoe je het beste je doelen kunt halen;
 • meer over technische informatie;
 • hoe je een verslag of artikel schrijft dat gepubliceerd kan worden;
 • hoe je anderen meeneemt in jouw ideeën en plannen.

Cursussen

Deze minor heeft geen losse cursussen. Alle bijeenkomsten hebben het doel om jou en je idee verder te ontwikkelen. Daarom krijg je de volgende werkcolleges:

 • Onderzoeksvaardigheden
 • Coaching
 • Projectmanagement
 • Technisch schrijven

Toetsing

De werkcolleges rond je af door een opdracht te maken die past bij de lesstof.

Literatuur

Tijdens de minor ga je zelf op zoek naar geschikte literatuur.

Rooster

Het rooster en de lesdagen zijn nog niet bekend.

De les- en toetsroosters worden, met uitzondering van de eerste onderwijsperiode van het studiejaar (start september), altijd vier weken voor de start van iedere onderwijsperiode op Mijn Rooster geplaatst. Het rooster voor de eerste onderwijsperiode van het studiejaar is drie weken voor de start vindbaar op de site. Op Mijn Rooster is altijd het meest actuele rooster zichtbaar. 
 
Op de HU mag voltijdonderwijs geroosterd worden tussen 08.30 en 19.00 uur.

Extra kosten

Geen.

 

Deze minor is door de Green Office HU aangemerkt als een duurzame minor. Dit betekent dat je door het volgen van deze minor kan bijdragen aan één of meerdere van de Sustainable Development Goals van de UN.

 

Reviews

“Het onderdeel coaching is voor mij heel leerzaam. Iedereen die het bedrijfsleven in wil zou het vak coaching moeten doen. Voor managementfuncties is het essentieel dat je je medewerkers kunt coachen en in projecten moet je goed kunnen communiceren met je collega’s. Daarvoor heb je ook zelfkennis nodig. Je gaat kijken welke patronen je hebt ontwikkeld in je werk, waar je op vastloopt en hoe je jezelf hierop kunt verbeteren. Zo kwam ik erachter dat ik heel streng ben voor mezelf, dat geeft stress met het risico op burn-out. 

Je eigen project is minder belangrijk dan ik verwachtte, terwijl de vakken ernaast juist intensiever zijn. Het is ongeveer 50-50. Sommige deelnemers hebben voor hun project een opdrachtgever gezocht die verwacht dat je er veertig uur per week aan kunt besteden. Dat is niet haalbaar.” 

Jinna, student Technische bedrijfskunde Hogeschool Utrecht, 20 jaar 

Switch to English English