Next Level Engineering

Wil je je eigen project opzetten en uitvoeren als aankomend ingenieur? Wil je jezelf ontwikkelen op technisch, wiskundig, wetenschappelijk, persoonlijk en professioneel vlak? Bepaal je graag zelf welke leeruitkomsten je wilt behalen? Ben je ambitieus, nieuwsgierig, zelfstandig en gedisciplineerd? Dan is de minor Next Level Engineering wat voor jou!

Toelating

Je kunt meedoen aan deze minor als je:

  • bezig bent met een technische hbo-opleiding (B Sc, B ICT);
  • je propedeuse hebt gehaald voor die opleiding.

Een assessment maakt deel uit van de toelatingsprocedure om te kijken of de opdracht uitvoerbaar is en van voldoende niveau.

De examencommissie van je opleiding heeft van tevoren vastgesteld welke HU-minoren geen hbo-niveau en/of een onacceptabele overlap hebben met het verplichte curriculum van je opleiding. Check op de pagina Niet toegestane minoren onder jouw instituut of er minoren zijn die je niet mag volgen. Deze pagina zal vanaf 29 februari geüpdatet zijn voor minoraanbod 2024-2025.

Inhoud

De minor Next Level Engineering draait helemaal om jouw idee voor een product. Hoe ontwikkel je jouw idee from scratch tot een tastbaar, werkend product? Wil je een prototype? Of alleen een proof of concept? En wat moet er daarvoor precies gebeuren in welke volgorde? Dat ga je tijdens deze minor allemaal leren, uitproberen en ervaren.

Je neemt een half jaar de tijd om jouw zelfgekozen idee uit te werken als aankomend ingenieur, projectleider/projectdeelnemer, onderzoeker en als jezelf.

De minor is intensief. Je hebt er 40 uur per week voor nodig. Maar je staat er niet alleen voor. Onze experts springen bij en denken mee over de inhoud en de procesmatige kant. Er zijn bovendien contactmomenten en colleges. Daarnaast vormen de studenten in de minor NLE een learning community. Je kunt individueel of in een groep projecten uitvoeren, maar je staat er sowieso niet alleen voor. We leren van en met elkaar.

Lijkt de minor NLE je wat, maar heb je zelf (nog) geen concreet idee voor een project? Geen punt. Neem contact op! We denken graag mee.

Leerdoelen

Tijdens de minor leer je:

  • leiding geven aan een complex project vanuit je eigen drive;
  • zelfstandig en gestructureerd werken;
  • hoe je zelf informatie vindt waar je wat aan hebt;
  • hoe je het beste je doelen kunt halen;
  • hoe je wiskunde en onderzoek gebruikt voor jouw project;
  • hoe je een stuk schrijft voor de doelgroep(en) van jouw project/product;
  • hoe je anderen meeneemt in jouw ideeën en plannen;
  • hoe je anderen kunt ondersteunen in hún project;
  • hoe je met moderne gespreksvaardigheden commitment genereert;
  • hoe je jouw persoonlijke ontwikkeldoelen ontdekt en behaalt.

Cursussen

Deze minor is één grote cursus van 30 EC. Alle bijeenkomsten hebben het doel om jou en je idee verder te ontwikkelen. Er zijn vier thema’s met werkcolleges en op te leveren producten.

  • Onderzoeksvaardigheden & wiskundige toepassingen
  • Verbindend communiceren & self development
  • Projectmanagement
  • Technisch schrijven

Toetsing

Formatief: door feedback te vergaren en te verwerken in opdrachten. Summatief: door de  leeruitkomsten van de minor aan te tonen op een manier die past bij jóuw project. Je doet hiertoe zelf een voorstel.

De 4 thema’s (zie Cursusonderdelen) moeten alle 4 voldoende zijn afgerond voor een eindcijfer voor de minor NLE. Er kan dus niet gecompenseerd worden.

Literatuur

Tijdens de minor combineer je desk- en fieldresearch met literatuur passend bij jouw project.

Rooster

Het rooster en de lesdagen zijn nog niet bekend. Je studeert voltijds, dus houd rekening met volle werkweken.

De les- en toetsroosters worden, met uitzondering van de eerste onderwijsperiode van het studiejaar (start september), altijd vier weken voor de start van iedere onderwijsperiode op Mijn Rooster geplaatst. Het rooster voor de eerste onderwijsperiode van het studiejaar is drie weken voor de start vindbaar op de site. Op Mijn Rooster is altijd het meest actuele rooster zichtbaar. 
 
Op de HU mag voltijdonderwijs geroosterd worden tussen 08.30 en 19.00 uur.

Extra kosten

Geen.

 

Deze minor is door de Green Office HU aangemerkt als een duurzame minor. Dit betekent dat je door het volgen van deze minor kan bijdragen aan één of meerdere van de Sustainable Development Goals van de UN.

 

Reviews

“Het onderdeel coaching is voor mij heel leerzaam. Iedereen die het bedrijfsleven in wil zou het vak coaching moeten doen. Voor managementfuncties is het essentieel dat je je medewerkers kunt coachen en in projecten moet je goed kunnen communiceren met je collega’s. Daarvoor heb je ook zelfkennis nodig. Je gaat kijken welke patronen je hebt ontwikkeld in je werk, waar je op vastloopt en hoe je jezelf hierop kunt verbeteren. Zo kwam ik erachter dat ik heel streng ben voor mezelf, dat geeft stress met het risico op burn-out. 

Je eigen project is minder belangrijk dan ik verwachtte, terwijl de vakken ernaast juist intensiever zijn. Het is ongeveer 50-50. Sommige deelnemers hebben voor hun project een opdrachtgever gezocht die verwacht dat je er veertig uur per week aan kunt besteden. Dat is niet haalbaar.” 

Jinna, student Technische bedrijfskunde Hogeschool Utrecht, 20 jaar 

Switch to English English