Ondernemerschap

Heb jij lef, veel energie en zin om met grote inzet aan je toekomst te bouwen? Het maakt niet uit welke studie je doet. Als jij het ondernemen in je hebt, dan is de minor Ondernemerschap wat voor jou. De minor is geschikt voor alle voltijd studenten (HU en KOM) die graag willen ondernemen. Of je nu wilt kennismaken met het ondernemen of je onderneming verder wilt ontwikkelen.

Ingangseisen

Voor deze minor gelden geen ingangseisen.

Inhoud

Zou je na je opleiding best een eigen bedrijf willen beginnen en ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? Of ben je al begonnen met het opzetten van je eigen bedrijf? Tijdens deze minor doe je ervaring op met het ondernemerschap en/of helpen we jou met het opzetten of professionaliseren van je eigen onderneming. Natuurlijk moet je tijdens de minor de handen flink uit de mouwen steken. Samen met medestudenten los je uitdagende, ondernemende vraagstukken op en leer je hoe jij de oplossing kunt bieden voor problemen van klanten. Je gaat geen uitdaging uit de weg en je durft steeds meer je kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen en je netwerk uit te breiden. Je idee komt tot leven en je ontwikkelt je product of dienst. Je benadert zelfs al potentiële klanten en stelt een financieel plan op.

Leerdoelen

Je gaat geen uitdaging uit de weg en ontwikkelt je zodanig als ondernemer dat je aan het einde van de minor een startup hebt.

Cursussen

In de minor is er aandacht voor de volgende zaken:

 • Ondernemerscompetenties
  Als ondernemer heb je specifieke talenten nodig. Misschien heb je ze al en kun je ze nu verder ontwikkelen. Maar misschien is het allemaal nog nieuw voor je en waag je een sprong in het diepe. Hoe dan ook, aan het einde van deze cursus zijn jouw eigenschappen en vaardigheden als ondernemer behoorlijk verbeterd.
 • Expertise voor ondernemers
  Je krijgt de mogelijkheid om je te verdiepen in een bepaald onderwerp, waardoor je expertise ontwikkelt die je kunt inzetten om je onderneming verder te ontwikkelen.
 • Ondernemerschap
  Je ontwikkelt je eigen bedrijfsidee en mag kiezen of en met wie je wilt samenwerken. Als je al een idee of een onderneming hebt mag je daarmee verdergaan. Je wordt door een coach begeleid in dit proces.

Toetsing

Je legt dossiers aan en doet praktische opdrachten, maar de belangrijkste toets is natuurlijk: is jouw startup levensvatbaar?

Literatuur

 • Robert de Bruijn (2019). Disciplined Startup Founder. A Founder’s Guide to Customer Discovery.
 • Bill Burnett & Dave Evans (2016). Designing your Life. How to Build a Well-Lived, Joyful Life.

Rooster

In de eerste 2 weken van de minor ben je fulltime bezig. Je gaat in de eerste week ook op bootcamp, waar een overnachting bij hoort als de omstandigheden dat toelaten. Daarna heb je 4 dagen per week nodig om aan je eigen startup te werken. Lesdagen zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag.

Extra kosten

€100

Switch to English English