Fotojournalistiek en beeldredactie

Context

Het vertellen van een journalistiek of documentair verhaal met foto’s is even spannend als complex. Hoewel de impact van beelden anders is dan die van teksten of audio, is er altijd sprake van een wederzijdse beïnvloeding. De productie van nieuwsfoto’s en (multimediale)journalistieke beeldverhalen is daarmee het uitgangspunt van deze minor.

Met komst van digitale beeldtechnieken, maar ook de digitale (social)media zijn de mogelijkheden voor de fotojournalistiek flink uitgebreid. De fotojournalistiek wordt daarmee niet alleen steeds rijker, maar ook uitdagender.

Wat ga je doen?

Met alleen het maken van een mooie foto redt de hedendaagse fotojournalist het niet meer. Als fotojournalist  moet je van alle markten thuis zijn. In de minor leer je naast de technische aspecten van de fotojournalistiek, ook hoe beeld nu eigenlijk werkt en hoe je een journalistiek verhaal kunt vertellen waarin de nadruk ligt op het fotografisch beeld. Dat leer je zowel vanuit het gezichtspunt van de fotograaf als van de beeldredacteur.

Ingangseisen

Toelatingsopdracht fotoreportage en een schriftelijke motivatie.